Boysaway 2011

Allemachtig wat een sessie!  Zelden heb ik zoveel karpers in zo’n kort tijdsbestek weten te vangen. De ene karper was nog mooier dan de andere. Dubbele runs kwamen in de regelmaat voorbij. Dit gebeurde ook nog eens terwijl de camera overuren draaide. Kortom vele spectaculaire beelden voor deel VII. Al mijn filmmateriaal  voor deel VII heb ik inmiddels en het is nu een kwestie van editten. Het resultaat is natuurlijk in februari 2012 op de beurs in Zwolle te verkrijgen!

De sessie op zich was dus een groot succes. Ik heb buiten een extreem mooie spiegel (die sinds kort is omgedoopt als “Alexander the Great”…;-), met een werkelijk schitterend schubbenpatroon, ook nog eens de langste graskarper uit mijn viscarrière mogen gevangen. Ik deed deze vangst onder extreme omstandigheden…Werkelijk op het hoogtepunt van een wolkbreuk kreeg ik midden in de nacht een run…ik bedacht me geen moment en trok snel al mijn kleren uit en ging ontbloot en al de bui in naar mijn hengel…Ik kan je vertellen dat regen 100x erger is dan een koude douche….De regendruppels voelden aan als ijspegels die mijn lichaam doorboorde….nadat ik uiteindelijk de enorme graskarper binnen had heeft Eveline vanuit de voortent foto’s genomen terwijl ik (slechts gekleed in een sexy onderbroek) de karper toonde…

Na de vele runs op Etang Gallet van Boysaway ben ik ook nog even naar Etang du Bois gegaan…dit meer staat bekend als een “running lake”….ik kon mezelf even niet voorstellen hoe snel hier dan de runs zich zouden aandienen….Na gewoon single hook bait te hebben ingegooid (snowman pineappel van Mainline met een 10mm pop up) was de eerste run binnen 10 minuten al een feit! Werkelijk schitterende karpers (niet zozeer qua gewicht maar meer qua schubbenpatroon en kleuren) bezochten mijn onthakingsmat. Zelfs met de dobber heb ik hier nog vele karpers kunnen verassen. Op een gegeven moment heb ik de filmcamera op mijn Delkim gericht en ben toen gewoon gaan filmen tot de run zich aandiende.Dit duurde nooit langer dan 15 minuten. Je kunt het vergelijken met de Amsterdamse bosbaan alleen zijn deze karpers vaak een slag groter en veel belangrijker 100 keer mooier en sterker. De diepte hier varieerde tussen de 0.90m en 1.20m. Kortom dit complex kan ik werkelijk iedereen aanraden! Mijn grootste spiegel(voor sommige vissers blijft dit het belangrijkste) was 39 pond en mijn grootste schub was 38 pond. Beide vissen ving ik midden in de nacht. ‘s-Nachts viste ik met tijgernoten dit omdat er in Gallet ook dwergmeervallen zitten en deze je boilie (met een beetje pech) zo te pakken hebben(elk water heeft altijd wel een nadeel zeg ik altijd maar). Dus beide vissen ving ik aan een hair met 3 tijgernootjes (gepeld)

Als je zoveel karpers vangt als dat ik gedaan heb in een week tijd dan vind je het “dwergmeervallenprobleem” ineens niet echt groot meer…. Ik heb er trouwens wel dik 90 kg voer (verspreid over de week) ingekieperd. Dit voer bestond uit: Hennep, maïs en diverse graansoorten. Ik zal hier zeker niet met boilies gaan voeren! Sowieso op een betaalwater met boilies voeren lijkt mij geen goed idee.

Dus karpervrienden als je een goed en relatief goedkoop karperwater zoekt kan ik je zeker Boysaway aanraden! Ik zeg…..Gewoon doen!

Dit water is overigens te boeken via de Euro Carp Group.