Vaumigny 2011

De naam Krullaards staat in Nederland vooral garant voor toptennis…maar Eric Krullaards heeft ondertussen ook bewezen veel talent te hebben voor het karpervissen! Eric ging als “gelegenheids” vismaat voor de tweede keer met mij mee naar Frankrijk. De eerste keer ving hij al gelijk een 32 kg diamantsteur en een mooie veertiger spiegelkarper! Zijn geluksfactor was gelukkig voor mij ook aanstekelijk…ik ving dezelfde sessie toen het Franse record diamantsteur op 39,5 kg! Dit verslag kun je lezen onder Vaumigny IV 2008.    

Het geluk van toen werd deze sessie herhaald! Weliswaar geen Frans record steur maar wel een nieuw meerrecord en mijn tweede 60 ponder in mijn viscarriëre!
Een schitterende sessie met vele runs (ruim 70!) en vele vissen… 35 in slechts 3 dagen en 4 “halve” nachten. De runs waren zo talrijk dat we besloten om in plaats van 4 hengels (totaal) met slechts 3 hengels te gaan vissen en te stoppen met uitvaren om 02.00 uur….we waren gesloopt…en op onze nachtrust werd een aanslag gepleegd! De ene karper was nog mooier dan de andere…en de ene steur nog bijzonderder dan de andere. We vingen vele hybride steuren (Naccari)en ook nog eens een hele bekende steur van Vaumigny  namelijk “Obama”..een schitterende git zwarte 15 kg wegende Baeri steur.
Eric zijn grootste (spiegel)karper was deze sessie 19,5 kg en zijn grootste Baeri steur op 25 kg(!). 
Zelf ving ik buiten het meerrecord en “Obama” nog talloze dertigplussers (veelal spiegels) en steuren Kortom een eerste sessie van 2011 om in te lijsten!

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden…;-)