Petit Christophe 2014

Wat een feest deze sessie! Dit is wellicht mijn record voor wat betreft een gemiddeld gewicht van 22,5 kg per karper!! Vijf stuks van : 26 kg, 25 kg, 24,5 kg, 19 kg en 17 kg (Stompie…;-).  Ik begon met twee volle dagen en nachten te blanken…geen piep! Ik weet het… dit is mij vaker gebeurd en runs kunnen gewoon niet uitblijven…kwestie van vertrouwen houden (o’ zo belangrijk in het karpervissen). In de namiddag zat ik (hoe toevallig) met Danny Fairbrass aan de telefoon en we zaten het een en ander uit te wisselen en plotsklaps kreeg ik een fluiter van de bovenste plank! Ik bedacht mij geen moment gooide mijn mobieltje weg en schreeuwde na dat ik hem later ging terugbellen…Bij de aanslag voelde ik al direct dat het om een mega sterke karper ging…op een kleine 100 meter afstand trok hijSpiegel26kgPC_photomagic

“De Tank”

volledig door mijn slip heen! Na een stevige en lange dril zag ik de enorme spiegelkarper het net in landen. Ik kon niet wachten op de weging…Ik vermoedde al dat hij de magische 50 pond over zou gaan…en ja hoor…52 pond! Het mooiste van alles is dat deze spiegel voor mij nieuw was! Ik heb mijn (honderden…) foto’s erop nageslagen en kom deze spiegel met 1 schub op de zijkant (in het midden) nergens tegen. Nou moet ik hier natuurlijk weer een naam voor bedenken (Dena 22,5 kg, Jack Bauer 24 kg….) en ik heb deze vis gedoopt als “De Tank” ! Hij deed mij in alles aan een tank denken die overal dwars door heen ging. Oh ja, Danny Fairbrass belde ik later terug en hij nam de telefoon op met “How big my friend”?

De koek was nog niet op…Dezelfde nacht om 03.00 uur schreeuwde de Delkim mij mijn warme slaapzak uit! Op mijn sokken stond ik luttele seconden later te drillen. Wederom voelde ik vrij snel dat het weer om een kanon ging! Ditmaal kwam er een record schub op de kant van 25 kg! schub25shoulder_photomagicIk zakte de vis (uitzonderlijk!) gecontroleerd voor een paar uurtjes omdat ik deze vis bij daglicht goed wilde bekijken of ik hem van vroeger herkende. Inderdaad…twee jaar eerder ving ik deze schub op 22 kg. De geweldige schub kreeg zijn vrijheid vroeg in de ochtend weer terug en ik mag hopen dat ik hem over een paar jaar op 30 kg mag begroeten…dit is niet onmogelijk!

spiegel245_photomagicNog steeds was het feest niet afgelopen…Na wederom geweldige run kwam er een oude bekende op de kant die ik verleden jaar nog te slim af was…;-). NIMG_8800_photomagicagenoeg op hetzelfde gewicht van 24,5 kg. Deze spiegel is makkelijk te herkennen aan de vorm (korte staart) en de drie schubben op zijn flank. Kort hierop volgde de volgende run alweer en kwam er wederom een oude bekende mij opzoeken…”Stompie” is de naam…ik heb van Stompie geen foto genomen…ook verleden jaar niet…de vis is supergezond maar heeft helemaal geen staart! Wellicht tegen een snoek opgelopen in zijn jeugd…;-) het ziet er niet uit. Deze vis was trouwens wel afgenomen in gewicht. Ik heb de vis tweemaal op de kant gezien (éénnmaal Peter en een jaar later ikzelf) op precies 40 pond. Nu woog de vis 34 pond. Later kwam er ook nog een mooie schub op mijn mat van 38 pond. Tjah…zoals je leest was het een bizar goede sessie en een fijne afsluiting van mijn Frankrijkseizoen van 2014!