Laatste nieuws

Juni 2024
Zoals  ik al eerder vermeldde ben ik ook weer eens gaan vissen in Nederland! En ga dit zeker vaker doen. Uiteraard blijft Frankrijk mijn “paradijs”….en zal ik daar zeker vele malen per jaar jaar te vinden zijn! aar mijn eerste twee Nederlandse sessies zitten erop en wel in en rond Rotterdam. Vele mooie wateren daar en het grote voordeel …je bent zo weer thuis..;-)
Ik was verbaasd…vooral door de mooie karpers die ik al ving binnen no time….Niet groot (who cares) maar wel mooi. Mijn eerste spiegel (sinds meer dan 10 jaar in Nederland) was gelijk een beauty!Echt een oude karper…ik zou zeggen bijna een halve koi karper. Een enorme krachtexplosie (let eens op die geweldige staart!). Dit smaakt naar meer. Er is mij gevraagd om een artikel voor het visblad “Haak” te schtijven over het vissen rond en in Rotterdam. Daar ben ik bijna mee klaar (de deadline is 1 juli). Dus let maar op als het uit is…;) Het wordt een verrassend artikel!

Mei 2024
Hoe mooi is dit?? Mijn tweede huis ondertussen….Midden op een groot privé domein met een giga mooi 8 hectare water met dieptes tot aan 8m(!)…bestand volledig onbekend. Dit is de vijfde keer dat ik er gevist heb….wat een weelde. Helemaal omdat er binnenkort een huisje staat met dit uitzicht! Het vissen hier is werkelijk paradijs waardig. In augustus zit ik er weer met mijn Eveline en Quinty!

Oh ja….de vangsten….ook nu weer verrassing na verrassing…De twee mooiste zou ik even posten een schub en een spiegel…Binnenkort ga ik sinds lange tijd ook weer sessies in Nederland doejn. Te beginnen aansyaande zondag…tijdje geleden voor mij…..;-)

April 2024
Zo, het heeft evn geduurd maar nu zijn we weer uit de winterslaap gekomen. Gelijk in de derde week van Maart een sessie gepland op een van mijn lievelings domeinen! Samen met Eveline, Quinty en Peter op pad….dat was ook even een tijdje geleden dat we dat deden. Aangekomen bij plaats van bestemming kregen we na een uurtje al een bezoek…niet zozeer van de karpers maar meer van een gigantisch groot zwijn!!! Quinty twijfelde geen moment en vloog in de aanval (blaffend dan wel te verstaan…). Het ruim 100kg zwijn vluchtte meteen….dat was het begin van een “zwijnenplaag” voor ons…
Deze gaf ons een warm welkom…. (foto’s genomen vanaf de bivy!)
Ok, even terug naar het visgedeelte…Nadat de hengels erin lagen kreeg Peter na 2 uur een mooie run en landde gelijk één van zijn topvissen van  27 kg!! dat beloofde wat! Zijn rechterhengel bleek (achteraf) zijn “goude” hengel te zijn.

De aankomende nachten ging gepaard met runs van uitsluitend deze hebgels. De overige 5 hengels (3 van mij) bleven doodstil…ondertussen stond Peter zijn teller op 8 en ik had nog geen piep gehad!!! Na 3 dagen en nachten was het om 07.00 op donderdag (zondag aangekomen) dan toch raak voor mij! Mijn eerste run …bam…en niet zo’n misselijke ook! De teller bleef steken op 29,7kg…net geen 30kg…Tweede keer dat mij dat daar overkomt….de vorige stond scherper op 29,9 kg (!). Ik heb er 2x een 30kg+ mogen vangen maar ook tweemaal dus dik 29kg. Wat een mooi bestand! Peter stopte zijn teller op 10 stuks waarvan 2x 19kg schub 3x 20 kg plus 1x 25kg en 1x 27kg en driemaal tussen 10kg en 15 kg. Tussendoor ving ik ook nog een karper op Peter zijn hengel toen hij even aan de wandel was, Kortom een mooie sessie op naar mei voor de volgende!!! Heb er nu alweer zin in!

November 2023

Jantje lacht Jantje huilt….wekelijk met  een bizarre solo sessie midden in het wild mijn beste sessie sinds jaren gehad…24 stuks waarvan 10(!) boven de 50 pond…lees het nog maar eens…;-)
Ga snel naar
http://www.betaalwaterinfrankrijk.nl/?page_id=3309
en lees en geniet van deze sessie op een groot privé domein! Nu even een break…zoals jullie ondertussen wel weten is december altijd mijn tour maand naar Azie (gitaar concerten) maar ik kom uiteraard weer snel terug met verslagen van de volgende sessies!! Ciao!

Setember/Oktober 2023Nou ….met deze twee maanden was het niet veek soeps…Twee sessies gedaan. Eentje op Pimprez…dat was dus een stevige blank…ok twee steuren maar die tel ik niet mee. Het was op zich wel een leuke sessie met Eveline en Quinty (beste setting voor mij…;-) maar ondanks dat ik 24/7 door viste geen karperrun kunnen krijgen. Ook mijn andere sessie op een privé domein was een catastrofe…ik werd weggeregend werkelijk…en na 3 dagen met de staart tussen de benen naar huis…tjah ook dat is karpervissen…soms zit het mee en soms zit het tegen….

Augustus 2023

Jawel, net weer een helaas kortere sessie dan gepland op het onbekende privé domein (het bestand dan..;-). Ees solo sessie van 4 nachten brachten mij 21 karpers op de kant. Ik besloot om zelf een stek te creeëren aan de andere kant van waar ik mijn vorige sessies had gedaan. Met snoeischaar en al begon ik het riet weg te knippen en de takken te verwijderen….enfin uurtje werk maar dan heb je ook wel een stek!! Daar kreeg ik mij toch een spijt van….ik telde dezelfde avond 62 muggenbulten die jeukte als de hel! Maar ik had wel een mooie stek…dat dan weer wel…Ik had voor deze gelegenheid extra boilies meegenomen en tijgernoten besteld. Ik had grote tijgernoten besteld….dag voor vertrek had ik dus mini tijgernoten…dat was een tegenvaller …juist omdat ik de brasems wilde ontlopen. Dus nog meer boilies voeren maar, met succes! Ik had slechts 3 brasems deze sessie in vergelijking met de vorige sessie (50plus brasems) was dit al een overwinning. Mijn mooiste karper was toch wel de 23,3kg spiegel. Ook de 20,2 schub was trouwens een schitterende vis. Met andere woorden…ik kom terug…;-). Solo vissen is toch onderhand ook echt wel mijn ding geworden. Heerlijk de rust. Al kan niets op tegen Eveline en Quinty maar die moesten door omstandigheden helaas in Nederland blijven…

Mijn volgende sessie (zoals het er nu naar uitziet) is op een ander privé domein (tjah…deze privé domeinen blijven toch echt fantastisch om te mogen komen). Dat zou 16 oktober zijn. Maar als ik daarvoor nog even kan…dan twijfel ik geen moment om hier nog even naar toe terug te komen. Het is allemaal nog zo maagdelijk…karpers die nog nooit gevangen zijn…(ja…nu door mij…;-)

Juli 2023

Nou, nou wat een weelde….ik ben echt een bevoorrechte karpervisser…daar ben ik mij 100% van bewust. Maar dit privé domein waar ik al een paar maal geweest ben slaat echt alles. Even voor de duidelijkheid…Het is géén betaalwater! Maar een vriend van mij heeft dit domein met een 7 hectare azuur blauw water van 7 meter diepte….100 jaar oud en wordt over het algemeen nooit bevist. Bestand is nog niet in beeld

(ik denk ongeveeer 20% van mij). Op deze fot is dus géén filter gebruikt….zo ziet het er echt uit. Even 3 nachtjes solo karperen daar….17 karpers(!) op twee hengels (drie was echt teveel…..dubbele runs in de nacht is niet echt leuk…). Voor de “kilo knallers”onder ons die gewichten belangrijk vinden….mijn grootste was een schub van 22 kg…maar de vissen op stuk waren allemaal uiteraard puntgaaf en oersterk! Verschillende spiegels en schubs bezochten mijn onthaakmat…omstreeks 02.30 uur gingen mijn hengels eruit….en omstreeks 07.00 uur er weer in. Midden in een bos doodse stilte….alleen het geluid van mijn delkims…wow…en nog eens wow! Over twee weken gaan we wederom hier naar toe . Ditmaal met Eveline en Quinty

 

 

 

Eindelijk….poeh….was even bang dat het ook deze keer een Murphy’s Law zou gaan worden…gelukkig kwam daar een goed einde aan. Na twee dagen op een mooi privé domein te zitten zonk de moet in mijn croc’s…de teller stond op 50 plus brasems (!). een meerval en een steur…en slechts twee (kleine) karpertjes…temperatuur ruim boven de 30 graden…ik besloot om een dag eerder terug te gaan….de brasems hadden gewonnen…ik had werkelijk alles ingepakt en keek nog even naar mijn stek en zag daar twee grote koi karpers voorbijtrekken….dat was niet alles…naar goed te blijven kijken zag ik ineens een grote school karpers op mijn voorplekken draaien…ik kon het niet laten…pakte alles weer uit (had gelukkig nog wat voer en boilies over)…en ging aan de slag…nadat de temperatuur gedaald was kreeg ik de runs die ik verdiende(!). Toch nog 11 karpers onder mijn riem en dik tevreden naar huis. Zo zie je maar weer…ook al doe je alles goed voor je gevoel…als ze er niet zwemmen kun je ze ook niet vangen…ja……brasems…;- (

Volgende sessie is alweer deze week….naar een droomwater!! Ruim 100 jaar oud meer waar nog nooit “echt” op gevist is (ja, door mij enkele keren…;-)…het bestand dus nog redelijk onbekend. Er zijn al 25 kg plus vissen op de kant geweest en zelfs een 30 kg vis!!! Dus….ik heb hier twee sessies staan…aanstaande donderdag en 5 augustus! Donderdag is het eerst weer drie nachtjes solo sessie…..en 5 augustus een week knallen hier! (hopelijk…)

Juni 2023

Wat een stroef begin…Tjongejonge….een kleine week aan de Yonne (je weet wel van die enorme graskarper) bracht een zeelt en twee brasems….toen nog een nieuw water uitgekozen in het gebied La Somme.het wier stond werkelijk overal een meter vanaf de grond….het vele zoeken naar open spots wierp geen vruchten af. Kortom….een geweldige sessie met een stevige blank….(ja, dat kan…..;-) Het was schitterend….zeker voor Quinty!
Gelukkig over twee weken nieuwe kansen in Frankrijk…als ik dan blank dan vreet ik mijn schoen op!


Maart 2023
Nounou…..het gaat nog zeker niet vanzelf dit nieuwe jaar…;-) Zo had ik drie weken geleden een sessie met Ruud op het programma staan…(ijzig koud met -6 temperaturen…) wat resulteerde in de man een steur en Ruud nog twee brasems…Aan de hengels kon het niet liggen. Allebei de nieuwe Magnificant van Ton Temming mocht niet baten. En gisteren teruggekomen van een mooi privé domein…een dag eerder  dan gepland want we werden weggeregent met een enorme modderpoel en twee in de modder vastgezette auto’s als gevolg…maar gelukkig niet geblankt…dat dan weer niet. Ik had 4 zeelten en in de laatste nacht nog een “brasem aanbeet” we kenen dat wel. Met die intentie pakte ik ook om 05.15 uur de hengel op en draaide voorzichtig binnen. Het voelde weliswaar erg zwaar aan voor een brasem maar echt door de slip trekken deed hij niet. Bij de kant zag ik dat het toch om een mooie karper ging. Weliswaar niet de sport die je gewend bent van een 17 kg spiegel maar dat verklaarde wel meteen alles voor mij. Ze komen nu pas een beetje uit hun winterperiode. Nog erg sloom. Maar hé, ik ben van de nul af! Volgende sessie is wederom op groot privé domein maar dan wel aan de Yonne….wie weet….;-)

Geen brasem maar wel mijn eerste van 2023!

Januari 2023
Nieuw jaar…nieuwe kansen!

Om het jaar goed te beginnen ben ik van start gegaan om een zoektocht van jaren te beëindigen  …..voor wat betreft het zoeken naar de juiste hengel voor mij! Wilde eerst nog even wachten om op de beurs te gaan kijken maar kwam toevallig bij hengelbouwer Ton Temming terecht. Na de TT  Magnificant in mijn handen te hebben gehad wist ik het…dit is uhm!

Laten we hopen dat ik snel weer kan beginnen om deze hengels in te wijden…Ik hoop in februari weer mijn eerste sessie te kunnen maken. Sowieso maart…;-)

Sept-Dec 2022
Up-date….
Het heeft wederom…;-) weer even geduurd. Door alle hectiek van de afgelopen maanden om deze site weer een regulaire up date te geven. Bij deze!

Van september tot aan november ben ik naar diverse mooie privé domeinen gegaan met over het algemeen goede successen (hier later meer over). Daarna mijn jaarlijkse tour (gitaar concerten) naar Maleisië in November en dan de feestmaand nog eens erover heen…kortom het leven gaat snel! Geniet ervan nu het nog kan!

In september een topmaand…Deze werkelijk schitterende schub ving ik tijdens mijn solo sessie op de eerste dag binnen een uur! Het was een sessie van slechts drie dagen…maar het werden echt topdagen!

Diverse mooie karpers bezochten hier mijn onthaakkribbe…

In oktober was het niet altijd een pretje om langs de waterkant te zitten….

Maar na dit noodweer….mooi weer en….vele karpers op de mat!

Aug 2022
Een ouderwetse sessie
Het heeft even geduurd (7 jaar..) dat Peter en ik samen gingen vissen in Frankrijk. Voorheen viste we samen enorm veel sessies in Frankrijk  maar door omstandigheden kwam daar een beetje de klad in. Gelukkig hebben we dit wederom opgepakt en zijn we begonnen op Papillion een vijver op het complex Lac des Rogers. Al waren de vangsten niet denderend deze keer deze sessie stond meer in het teken van de hereniging. Desondanks wisten we nog enkele mooie karpers te verschalken en een paar steuren. Kortom een zeer geslaagde sessie met vervolg…;-). Ik kan iedereen aanraden om dit complex eens te bezoeken. Alle vijvers (5x) hebben een eigen karakter met verschillende mogelijkheden. Exclusief (Monica, JuJu, Etang Bleu) of stek met huisje op Padslake of stek met blokhut (ook op Padslake). Er zwemmen grote karpers op dit complex en je wordt altijd hartelijk ontvangen door Haroun de eigenaar. Je kunt dit hoofdzakelijk rechtstreeks boeken! Bellen is de beste optie (vermijd agentschappen in deze….).
Boekingen kun je rechtstreeks (in het engels!) maken door te bellen naar:
Haroune:  0033 680 604 706

Juli 2022
Wat een mooie sessie(s)!
Mijn twee levensmaatjes gingen weer mee met mij naar een paar dagen op een privé domein. Die paar dagen vielen helaas een beetje in het water…letterlijk en figuurlijk. Ik moest namelijk Etang XIII afzeggen ivm een ongelukje met mijn knie. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan …en na een paar dagen besloot ik toch om het te gaan proberen bij een Domein niet te ver weg en de mogelijkheid als het niet zou gaan direct weer om te keren. De tweede dag pakte ik wel nog een aardige schub, maar

echter door diverse “misverstanden” bleek dat de stek waar ik toen zat dubbel was geboekt en het alternatief dat geboden werd (andere stek op ander water) was niet echt aantrekkelijk voor mij en mijn knie dus ik besloot toen om door te reizen naar mijn goede  vriend Haroun van Lac des Roger’s.

Daar enmaal aangekomen was het werkelijk een karperparadijs op aarde!! Eveline Quinty gingen terug naar huis en ik ging het daar dus solo nog even proberen…een uitgebreid verslag kun je lezen op: sessies 2020-2022 Lac des Roger’s juli 2022

Boekingen kun je rechtstreeks (in het engels!) maken door te bellen naar:
Haroune:  0033 680 604 706

Juni 2022
We zijn weer van start gegaan!
En hoe!
Wat een wereldsessie was dit op een zéér mooi privé domein! Kort maar krachtig! Dit was de tweede keer dit jaar! Maar deze sessie met Eveline en Quinty (mijn favoriete bezetting voor de laatste 25 jaar alweer en met Quinty de eerste keer). Slechts 380 km rijden en aangekomen op plaats van bestemming! De vorige keer koos is ad random een open plek…wat mij zeer goed beviel. Nu had Jeoffrey (eigenaar) hier gelijk een “echte” stek van gemaakt met bielzen en steentjes! Wat een service. De groene loper werd uitgerold voor mij!

Binnen 40 uur (korte sessie) 20 karpers(!) en twee steuren…is wat we  noemen niet slecht. Zeker niet als ik naar mijn buren keek,,,die hadden in drie dagen drie vissen….ze voerden overigens wel lekker veel…;-) dat dan weer wel. Mijn grootste was 21 kg spiegel (was gelijk mijn eerste vis, De rest was kleiner maar daarom niet minder leuk!

Kleine greep uit de collectie,,,;-)

Mei 2022
Wereldsessie zonder te vissen!
Jawel dat kan!
Het was even zoeken naar een viscompagnon maar dan heb je ook wat…;-)! Samen met Wouter een paar dagen naar een onbekend privé domein van meer dan 100 jaar oud en…..waar nog nooit op gevist is en niemand iets van het bestand af weet…hoe spannend is dit! Door enige fysieke ongemakken moest ik helaas bij aankomst miujn hengels in de steunen laten liggen. Wouter ging gelijk volle bak! Eerste nacht doodstil…pas de beep (geen piep)…zoals ze in Frankrijk zeggen…eerste volle dag…pas de beep…tweede nacht Pas de beep. Mijn hengels lagen helaas nog steeds op de kant…om 08.30 begon het magische avontuur van deze sessie! Een rustige run gevolgd door een geweldige explosie van een dril. Een gigantische schub kwam langszij en Wouter zag zijn record aan diggelen gaan…en dat met kunstmaïs…! Deze stond op 19,2 kg…Nadat de gigant geschept was konden we niet wachten met de weging…Jawel…daar ging zijn record! Van 19,2kg naar 23,2 kg! BAM.

Als je dacht dat dit het was……vergis je jezelf lelijk! Amper 30 minuten later en zakker…Wouter ging uit van een brasem…en wilde nog even afwachten…ik zag de lijn in een noodvaart richting de kant gaan en adviseerde hem toch even iets meer actie te ondernemen. Op het moment van strakdraaien was het “immer grade aus”….Geen houden aan….ik dacht direct aan een meerval of zoiets…zo sterk en krachtig was het wegzwemmen…maar bijna op fluistertoon zei Wouter: …”Ik zag een schim…volgens mj echt karper Alex…”ik kon het nog niet geloven totdat ik een enorme big dichterbij zag komen…De big werd zonder aarzeling geschept en zijn gloednieuwe record van 23,5 kg was alweer verleden tijd. De weger stopte op 30,5kg!! Emotie ten top van Wouter. Begrijpelijk!

Ik besloot om min of meer gedwongen (uiteraard na goed overleg met Wouter) richting Den Haag te vertrekken.  De laatste twee dagen (hij maakte er drie van..;-) genoot Wouter nog met volle teugen en ving nog diverse plaatjes van karpers. Ook evenaarde hij nog zijn oude record van 19,2 kg…Ik bedoel maar een wereldsessie zonder zelf echt mee te doen. Dat kan dus! Maar een revanche sessie komt er!!

April 2022
We zijn er weer!!!
Geduld is een schone zaak…..;-)
Ik heb de laatste tijd niet veel kunnen posten ivm diverse omstandigheden. Maar dit jaar brand ik weer los! Veel sessies nog in het vooruitzicht….Villeneuve, Domaine Res, Etang XII, Lac de la Borde, Oriënt (2emaal), Abbey,  en nog veel meer. Ik heb er zin an!! 

Net terug van Oriënt…wat een heerlijke sessie weer met mijn vaste vismaat en vriend Ruud ! De kleinste van deze sessie 15 kg..nou dan weet je het wel….Ondanks de vele zeelten kwamen er heel wat grote karpers (de rest allemaal 20kg plus!) Wat te denken van o.a. 3 schubs boven de 22 kg grens…? Met als uitschieter 24 kg spiegel op de bekende mat! Een uitgebreid verslag vindt je op sessies 2020-2022\lac de orient april 2022

 

 

 

 

Oktober/november/december 2021

Het seizoen zit er helaas voor mij op in 2021. Een geweldig seizoen! Best wel veel gevist en sommige vissers beter leren kennen door middel van een sessie. Vooral de sessie met Joop Butselaar en Herman Bleekvelt op een privéwater was leuk om elkaar beter te leren kennen. We hebben ook alweer een afspraakje staan voor 2021! Mijn eerste sessie zal naar aller waarschijnlijkheid maart 2021 worden. Wellicht traditiegetrouw bij Frank Draner. Ook staat Sumbar volgend jaar op de agenda. Daar later meer over. Maar natuurlijk keer ik terug op mijn goede stek bij de Yonne. Ik heb een artikel hierover geschreven dat ik nu ook op mijn website zou zetten. Klik hier

 

September 2020
Het heeft even geduurd deze update….maar is het wachten meer dan waard geweest. Ondertussen wel veel korte (week-end)sessies gedaan naar Vaumigny, PapilLion (2x), Pad’s Lake, Great Christophe en als uitsmijter een sessie bij een uitloper van de Yonne gedaan!! Een privégebied van een goede vriend van mij. Ik kan de andere sessies wellicht een beetje overslaan voor wat betreft de resultaten. Hoewel ik op Great Christophe toch nog wel een 50+ pakte! Maar het beste voor het laatste…Wat te denken van een BIJNA WERELDRECORD !!! Wel een Frans record. Je kunt een verslag lezen op verslag 2020-2021 BIJNA WERELDRECORD!Een graskarper van 83,15 lbs! Het wereldrecord staat op 89,35lbs (Hongarije). Ook een 42ponds spiegel kwam nog op de mat…maar dat valt in het niet bij deze jongen!!

juli 2020

Hoi trouwe lezers. Zoals jullie gemerkt hebben heb ik (mede door het Corona tijdperk) twee maanden overgeslagen. Ik had weinig te melden maar daarom nu des te meer 😉 !Ik heb mijn eerste “na Corona tijdperk” sessie weer gehad in Frankrijk. Bij mijn favoriete (thuiswater) Etang du vaumigny! En wat een sessie. De karpers hadden er zin in (en ik ook!). Ik heb deze sessie alleen maar overdag en ‘s-avonds gevist tot max 01.00 uur…lekker slapen was nu ook ineens een optie/verademing…;-)…als je zoveel runs krijgt. Ik had er (niet precies geteld…) tussen de 25 en 30 karpers en twee steuren en drie meervallen….Wat de karpers betreft daar zaten echte biggen tussen. Wat te denken van deze 29,5 kg spiegel…Ook kwamen er nog meerdere dikke 40 plussers langs.  Kortom het was een fantastische week bij mijn goede vrienden Frank  en Dorita!! Ik kom hier snel weer buurten..;-)

April 2020

Beste allemaal…na maanden niet gevist te hebben door omstandigheden heb ik de hengels weer eens uit het vet gehaald voor een korte sessie op Vaumigny. Slechts een weekend maar om te beginnen prima natuurlijk! Het geluk heeft mij nog steeds niet in de steek gelaten…met 9 vissen (waaronder 4 steuren van 25kg+) mag ik niet klagen. Vooral niet wat betreft de gewichten…Een mooie 52,3 ponds spiegel en tweemaal 46 pond is toch wat we noemen enorm goed! Tegenwoordig kun je al direct boeken voor dit water bij Frank zelf! Je kunt je reserveringen gewoon sturen naar vaumigny@gmail.com (in het Engels en Frans of via een vertaalmachine..😉). Of gewoon via een whatsapp naar Frank 0033 616823618. Kortom de kop is er weer af…..

Wegens droevige familie omstandigheden staat de site tijdelijk stil. 

Juli 2019
Net terug van een leuke (zeer korte…)sessie op Lac de Roger. Even snel twee nachtjes (drie gepland) op Pad’s lake van mijn goede vrienden Haroune en Monique. Het was werkelijk bloed verzengend heet….Zin om mijn tent op te zetten was 0,0….dus besloten we om het huisje op stek drie te nemen….Mooie stek met een lekker huisje…dat dachten de muggen dus ook…ruim 60 (!) muggenbulten en vreselijke jeuk was in aantocht…Desondanks toch nog aardig wat aanbeten gehad. Op het einde van de twee nachten (de derde nacht gaven we op vanwege het muggengevaar en de hitte 36 graden) stond mijn teller op….Eén polsdikke(!) paling van ruim een meter…drie steuren….4 graskarpers…2 spiegels van dik in de dertig pond en een paar brasems. Kortom leven genoeg. letterlijk en figuurlijk.  Ondanks alle muggenbeten toch even lekker eruit geweest op Lac de Roger. Echt een aanrader by the way voor iedereen!

Directe boekingen is mogelijk op: +33 680 60 47 of +33 608 47 22 27.
http://www.lacderogers.fr

Verdere informatie over het complex kun je ook via een mailtje naar mij toesturen info@alexvanvoorst.nl en ik beantwoord deze (geheel gratis..;-) altijd binnen korte tijd. Verder ga ik in juli geen sessies meer doen…echt te heet voor mij deze maand. In augustus ga ik dan langzaam weer beginnen met een weekje Little Christophe en vanaf september brand het allemaal weer los, met sessies op Oriënt, Vaumigny, Abbey en alles wat nog op mijn pad komy! Kortom ik heb weinig aan mijn leven als karpervisser…;-)

Juni 2019
Drukke  maand geweest! Eerst nog even snel naar Great Christophe en daarna gelijk nog even een paar nachten op Vaumigny de boel onveilig maken! Vaumigny is toch wel een heel bijzonder water! Dit keer zaten we op stek 15 en 16. De afstanden om te vissen waren groot! Ik wilde perse bij het eiland (toch ruim 100m) wat de moeilijkheids graad verhoogde op lossers….wat uiteraard ook gebeurde. Ik had al met al best wel wat aanbeten en 7 karpers kwamen binnen. Waarvan een mooie 25,5kg spiegel en een 20,5 kg de hoofdprijzen waren. Ruud was iets ongelukkiger…bij hem kwamen slechts twee karpers op de onthakingsmat. De aanbeten waren er wel maar helaas de lossers ook. Maar goed daarom heet het ook vissen en niet vangen..;-) …toch?

Frank Draner (de eigenaar) was weer eens een uitstekende gastheer en verzorgde ons zowaar (samen met Dorita) een ontbijtje op de stek. Wat een geweldige mensen zijn dit toch met een prachtig water! In oktober kom ik hier nogmaals terug….het is te mooi om slechts eenmaal per jaar dit te bezoeken…;-)

Mei 2019

Na drie weken mocht ik weer richting Frankrijk rijden…..en wel naar Great Christophe! het grote onbekende water van mijn vriend Philippe Lavigne (eigenaar “Little Christophe”). Ik was hier als eerste visser al eens eerder geweest met Ronnie Lemckert. Toen kregen we zo’n 50 runs in vier dagen….nu slechts vier…hoe dat kan…ik weet het niet maar ik zag veel karpers zwemmen aan de andere kant van het water…Maar…in deze runs had ik wel twee kleine en twee grote…Eentje van 20,5 kg en een van 27,5 kg! Een verslag kun je lezen op sessies  2018 – 2019 Great Christophe 2019   Op deze pagina ook gelijk een fantastisch filmpje van rondzwemmende karpers op Great Christophe~!!

April 2019

Eindelijk weer eens een lekkere sessie (met weliswaar wat pech hier en daar…). Even drie dagen naar Pad’s Lake geweest bij Lac de Rogers. De berichten waren niet hoopvol toen we aankwamen…er werd slecht gevangen…sterker nog stek 3 en 4 hadden nog niets en die zaten er al 4 dagen…maar na een kleine inspectie zag ik al dat dit geen referentie kan zijn. Deze “vissers” lagen niet alleen vanaf stek 3 naar stek 1 (200m) te vissen maar deden dit ook nog eens met een roeiboot uitvaren en (vele bakken…) voeren…Dus daar nam ik even geen “voorbeeld” aan. Ik besloot zoals gewoonlijk mijn eigen plan te trekken en mezelf hieraan vast te houden. Ben blij toe…in drie dagen hadden we 12 vissen. Met een paar mooie uitschieters! Een schitterende hele dikke vijftiger….en twee hele dikke veertigers bezochten de onthakingsmat! Kortom….prima sessie. Op vrijdag vertrokken we en je raad het al…stek 3 en 4 stonden nog op nul en gaven Haroune (de eigenaar) de schuld……natuurlijk….;-)

Maart 2019
De kop is eraf…vraag niet hoe…het was werkelijk werken voor je visje dit keer. Vriezend koud n de nacht …tot -6! Overdag 18 graden…enorm temperatuurverschil dus. Dit maakte het er allemaal niet makkelijker op. In de ochtend een bakkie koffie doen met vastgevroren mokken…of zoals bij Ruud wakker worden met je kussen vastgevroren aan je tentdoek! Gelukkig geen keiharde blank voor mij. Een mooie schub bezocht mijn onthakingsmat nog…en 9 zeelten werden in het water snel onthaakt. Het mooie Oriënt viel ditmaal een beetje dood maar een terugreis is alweer besproken met mijn vriend Fabrice. Indien je naar dit schitterende complex wilt gaan boek dan direct bij Fabrice zelf. Dit scheelt je sowieso extra boekingskosten bij “agentschappen” en het is meer betrouwbaar. Je kunt gewoon in het Engels boeken. Fabrice spreekt goed Engels.. Zijn directe nummer is:

0033677142540.

Aanrader van de bovenste plank! Maar dan moet je het niet zoals ons treffen met vroeg in het jaar te gaan en risico lopen op gigantische temperatuurverschillen…koffie met ijsschotsen…Helaas was het voor Ruud wel een beetje valse start met een keiharde blank…Wel een paar zeelten …dat dan weer wel. en gelukkig heb ik weer van zijn kookkunsten gebruik mogen maken…;-) We hebben totaal zo’n vier dagen gevist en waren blij dat we er ‘s-nachts niet te vaak uit hoefde te komen…U begrijpt wel waarom…

Kortom op naar de volgende sessie. Ik denk dat ik naar Lac de Roger ga. Het water Papillion is en blijft ook gewoon een heel leuk water om te vissen. Geen dik bestand voor wat betreft grote veertigers en vijftigers maar wel schitterende vissen!

Februari 2019
Het seizoen gaat bijna weer losbranden! Kan niet wachten op mijn eerste sessie weer. Ditmaal is Oriënt als eerste aan de beurt! De karperbeurs is achter de rug. Voor het eerst in 15 jaar had ik dit jaar geen stand genomen. Ik ben gestopt met de bekende Dvd’s en vond het heerlijk om op zondag nog een beetje rond te banjeren. Natuurlijk had ik wel van 10.00 tot 11.00 uur een lezing over het vissen op de betaalwateren in Frankrijk. Iedereen mocht mij het hemd van het lijf vragen. Ik had een mooie presentatie gemaakt met vele anekdotes. Kortom een leuke succesvolle lezing dus! Veel mensen kwamen naar mij toe over zware teleurstellingen die zij gehad hebben veelal over Prunet….Tjah…laat ik hier maar niet over beginnen want dan ben ik zo vier bladzijdes verder… Ook ik vind dit één van de minste betaalwateren die er is (en dan ben ik nog mild…). Maar ik had mij voorgenomen om in de lezing geen negatieve publiciteit te genereren dus heb ik dit geprobeerd te vermijden…maar sommi8ge dingen kun je eenvoudigweg niet onder het tapijt blijven schuiven….

Wat mij ook op viel is dat vele agentschap(jes)pen het dit jaar niet meer overleefd hebben om op de beurs te staan. De kosten waren voor deze kleinere agentschappen eenvoudigweg niet meer op te brengen. Nou moet ik er gelijk bij zeggen dat dit wel weer de mindere (veredelde amateurs) cq slechte agentschappen waren. Dus daar missen we niet echt veel aan. Integendeel.

Goed mensen…de volgende update gaat weer lekker over het echte vissen!

Januari 2019
Zo weer een jaar voorbij…en een nieuw jaar voor de deur met weer vele kansen op dikke vissen! Natuurlijk voor iedereen een goed en succesvol nieuwjaar toegewenst! Hopelijk hebben we allemaal nog onze ledematen  en zijn we voorzichtig geweest met het vuurwerk….Gelijk maar even met de deur in huis vallen…Op zondag 3 februari om 10.00 uur hou ik een lezing over de betaalwateren in Frankrijk. Kom allen zal ik zeggen. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen. ook is dit één van de laatste kansen om nog dvd’s te kopen hierover. Ik verwacht dat alle gerespecteerde agentschappen er weer zijn om eventuele boekingen te ontvangen. De “mindere” vallen vaak na verloop van tijd natuurlijk af op de beurs. Mijn vrienden van o.a. Lac de Rogers en Abbey Lakes zijn er natuurlijk weer bij. Ik zou zeggen tot zondag 3 februari om 10.00 uur!

 

December 2018
Zoals ik al eerder meldde zal er in december (zoals gewoonlijk) weinig gevist worden. Ik zit dan aan de andere kant van de wereld in 30 graden een beetje muziek te maken…wat een straf…;-) Met de kerst ben ik weer terug in ons kikkerlandje. Tot dan toe geen nieuws. Via facebook kun je altijd zowel mijn muziek- als visleven volgen . Het ene account voor de vissers is Alex VanVoorst en voor de muziekliefhebbers Alex van Voorst…Weten jullie dit ook weer. Okay mensen tot spoedig weer. Wees voorzichtig straks met vuurwerk want het zou zonde zijn als je volgend jaar niet meer kunt drillen met één hand…! Ciao Amigo’s!

 

November 2018
Toch nog even snel een sessie gemaakt ter afsluiting van het jaar! Al was het loeikoud…(min 6 plus een Oosten wind..) dat mocht de pret niet drukken. Relatief gezien weinig gevist Enorme vertraging heen…ruim 2 uur moeten stilstaan door de “gele hesjes”. Dus kwamen we in het donker aan op woensdag. Snel nog even de hengels uitgevaren en binnen vijf minuten een run…dat dan weer wel. Op vrijdagavond gingen we gezellig uit eten met Monique en Haroun en zaterdagochtend om 05.30 uur wegwezen in verband met de aangekondigde acties van de ondertussen irritante “gele hesjes”…Toch nog 7 stuks weten te landen waaronder een 22 kg diamantsteur. Nu echt even alle pijlen richten op mijn muziek carrière…volgende maand weer tour in Azië . Maleisië here I come.. !
Mijn neef met zijn eerste steur!

Oktober 2018
Wat een maand weer…en wat een heerlijke sessie weer op Oriënt! Schitterend weer met schitterende karpers. Als je besluit hiernaar toe te willen boek dan rechtstreeks via Fabrice Forgues (eigenaar)  00 33 6 77 14 25 40 . Fabrice spreekt goed engels.

Wat een kanonnen daar zeg! Een verslag met foto’s(!) vindt je op sessies 2017-2018 Oriënt Oktober. Wellicht ga ik in november nog even langs bij Philippe Lavigne. Het nieuwe Great Christophe nogmaals onveilig maken voor een paar dagen. later meer hierover…;-)

September 2018

We zijn er weer….Bam 25,2 kg! Op een water waar nog nooit gevist was…ruim 100 jaar niet! Geen idee wat er rond zwemt…en dan dit! Samen met Ronnie Lemckert (van de Haagse karperboys) ging ik hier naar toe. Een uitgebreid verslag kun je vinden op sessies 2017-2018 Great ChristopheWat een feestje waren deze vier dagen. We vingen ruim 40 karpers. Alle karpers puntgaaf en zagen er schitterend uit. Na 20 (!) kleinere karpers te hebben gevangen begon Ronnie met een fantastische schub van 16,5 kg! En Later nog één van 17,5 kg! Beide schubs waren echt schoonheden! We hebben het echt reuze naar ons zin gehad en dat kun je uit het verslag wel opmaken. het water is van Philippe Lavigne, jawel de eigenaar van o.a. Little Christophe…de naam voor zijn nieuwe water had ik snel gevonden…Great Christophe! Wanneer het opengaat is nog niet bekend er moet nog het e.e.a. gebeuren maar uiteraard hou ik jullie via deze site op de hoogte! Nu weer klaar maken voor een weekje Etang du Grand Oriënt…heerlijk!

Augustus 2018
Een maand met veel vakantie en veel vissen..;-) Eerst even snel naar Philippe en Marie Jo in Spanje geweest (eigenaren Little Christophe) daarna door naar Little Christophe. Mijn broer Erik met zijn vrouw vergezelde ons dit jaar. Mijn missie was om mijn broer zoveel mogelijk karpers t laten vangen en wellicht zijn PB te breken. Alles lukte…lees het verslag op sessies 2017-2018 Little Christophe. Het was erg heet deze week (40 graden…) maar van woensdag op donderdag daalde de temperatuur met 20 graden!! Bizar…gelukkig bleven de aanbeten gewoon doorgaan. Ik had zelf nog een uitschieter deze sessie van 51 pond. Kortom helemaal top geweest. Ik ga over enkele weken samen met Ronnie Lemckert naar het nieuwe meer (!) van Philippe. We hebben de naam “Great Christophe” bedacht. Het ziet er paradijselijk uit en er is nog nooit op gevist. Natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte!

 

 

 

Juli 2018
Even een heerlijke sessie gedaan op Etang de Vaumigny.  Dit water is voor mij nog steeds een feestje om naar toe terug te keren. Mijn goede vrienden Frank en Dorita had ik al een tijdje niet gezien. Samen met Ruud besloten we op stek 8/9 te gaan zitten. Lekker dicht bij het huisje zodat we veel koffie met Frank en Dorita konden drinken overdag en gelijk een beetje bijkletsen hoe de karperwereld er zoal voorstaat vandaag de dag. Ondertussen kwamen na de eerste nacht (veel regen…) de runs langzaam maar zeker opzetten. Deze relatief korte sessie brachten toch nog 11 karpers en een kleine meerval  op de kant. Mijn grootste deze sessie was iets meer dan 20 kg. Ook Ruud ving enkele mooie karpers waaronder deze 21,5 kg vis!

Wederom is een kleine impressie video hieronder te bewonderen..;-)


Juni 2018

Binnen een week meer dan 5.000 vriendschapsverzoeken..Tjah…maar zoals ik al eerder vertelde ga ik met deze website wel gewoon door. Wel frappant is dat enkele “vissers”  die via die visvakanties van die Erik D. mij vriendschapsverzoeken stuurde terwijl zij juist met de wolven in het bos stonden mee te huilen over mijn mening inzake dit “agentschap”. Uiteraard heb ik de meeste even onderschept en op een “andere lijst” gezet. Het grappige is wel dat ik nu ineens heel veel informatie krijg over mensen die dus naar de betaalwateren gaan. Het verbaasd mij niet dat het merendeel (ik denk 85%) zich zwaar bekocht voelen als ze een trip geboekt hebben bij Carpa-sense. Prunet en Carpox “R (wat een naam…) daar zie ik zoveel klachten over…ik snap het wel hoor want ik ben er zelf ook geweest en het staat in mijn top 3 van slechtste wateren waar ik persoonlijk ooit geweest ben. Maar goed ieder zijn ding… Ik ga binnenkort wel langs bij Abbey lakes, Vaumigny en Lac de Rogers om hier en daar even een hengeltje uit te gooien alvorens mijn andere grotere sessies te doen.
Ciao amigos!

Mei 2018
Sinds een week zit ik op facebook speciaal voor het vissen op betaalwater…dat ik ondertussen een redelijk bekende visser ben dat wist ik wel (na 13 dvd’s en een boek en een site met meer dan een half miljoen unieke bezoekers…)…maar dat ik via Facebook binnen 4 dagen ruim 4.000 vriendschapsverzoeken binnen kreeg dat verbaasde mij toch weer wel  Allemachtig…daarom post ik dit even snel want 5000 vrienden is het maximum voor Facebook. Dus ik stel voor als je ook via Facebook op de hoogte wilt blijven van mijn sessies stuur dan één dezer dagen een vriendschapsverzoek zodat ik je nog op tijd kan toevoegen. Uiteraard blijf ik deze site up to date houden…;-)  No worries…

April 2018
Wat een sessie om dit jaar mee te beginnen! Als je denkt dat het niet gekker kan blijkt dat het nog veel gekker kan…Met Ruud even naar Grand Orient geweest…ik had binnen 4 dagen (de nachten niet gevist) 43 karpers waarvan 6 boven de 25 kg+…tot aan 28,6 en 28,3 kg. Een verslag vindt je op sessies 2016-2018 Grand Orient 2018. Een mooi filmpje over het water hieronder:

 

Maart 2018
Weinig nieuws onder de zon deze maand. Helaas heeft mijn gezondheid mij een beetje in de steek gelaten en heb ik Vaumigny moeten verzetten…Is even niet anders. Maar nu heb ik wel de tijd om vele wateren in Nederland te bekijken! Ook geen straf hoor….;-)


Februari 2018
Weinig gevist maar wel veel gebeurd…;-) Wat te denken van de karperbeurs in Zwolle en de release van “The Final Edition” van Betaalwater in Frankrijk! Na 15 jaar dit concept te hebben bedacht is het weer tijd voor iets anders. Ik ga met mijn tijd mee en open een YouTube kanaal waar mijn sessies gepost gaan worden. Voor iedereen toegankelijk en gratis! Zo blijf je nog steeds up to date met mijn verrichtingen op de Franse Betaalwateren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is om abonnee te worden van mijn kanaal (ook dit is 100% gratis) . Ik verwacht in maart hiermee van start te gaan. Op het moment dat ik 1000 abonnees heb verloot ik een vissessie op een Frans topwater ! En dat alleen maar om een vinkje te plaatsen..;-)
. Nog even terug naar de beurs.  

Samen met Danny Fairbrass wellicht weekje Italië…

Het is werkelijk onwijs leuk om te zien wat mijn dvd’s voor een hoop karpervissers betekent..alleen daarom wil ik al doorgaan! Op zondag was ik nagenoeg weer uitverkocht en ging ik zowaar twijfelen of ik toch niet met dit concept nog even doorga…..maar ik denk toch dat YouTube een stap vooruit is. En als dat niet zo is kan ik altijd nog teruggaan naar de dvd’s..;-) Natuurlijk weer veel besproken met mijn karpervriend Danny Fairbrass (KORDA). Vooral over de toekomst van het karpervissen. Wellicht gaan we dit jaar samen eens Italië doen voor een weekje…wie zal het zeggen…;-). Omdat de aanvraag zo enorm groot was voor het nieuwe water “Etang du Grand Oriënt” ben ik even op zoek gegaan naar een agentschap dat wellicht dit water zal kunnen opnemen in hun portefeuille. Ik heb alhet eerste contact gelegd en ga even kijken of dit goed aan te sluiten is en dan maak ik het via mijn site weer bekent. Je moet voorzichtig zijn met dit soort dingen (heb mijn neus al eens eerder gestoten zoals jullie weten bij een “agentschap” dat achteraf een hondenfokkerij bleek te zijn…). Maar goed luitjes, hier later meer over, nu weer de hengels langzaam maar zeker uit het vet halen!

Januari 2018
Als eerste wens ik iedereen een geweldig en succesvol 2018 tegemoet! Ik hoop dat we allemaal voorzichtig met vuurwerk geweest zijn en dit seizoen weer volop kunnen drillen..;-) Ik ben dit in ieder geval wel van plan! Dit jaar weer vele uitnodigingen mogen ontvangen op vele nieuwe wateren. Zoals jullie weten komt er dit jaar (op de beurs van Zwolle) de laatste dvd uit van de serie “betaalwater in Frankrijk”. The final Edition is een prachtige afsluiter geworden van deze serie. Natuurlijk ga ik wel door met filmen! Voor jullie allemaal een groot voordeel…want veel van de sessies komen namelijk gratis voor iedereen op YouTube te staan! Als je gewoon lid wordt van mijn kanaal wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste up-loads! Ik begin hier in maart 2018 mee. Natuurlijk wordt je ook via de site op de hoogte gehouden maar als abonnement lid maak je kans op een mooie prijs…namelijk om een keertje gratis te worden uitgenodigd om samen met mij ergens een sessie te maken in Frankrijk! Dit zal gaan via een loting  onder het aantal abonnees. ook hier later meer over! Nu de dvd afmaken en op naar de beurs in Zwolle!!

December 2017
Deze maand niet gevist….even afkicken…;-) Ik kom net terug uit Kuala Lumpur waar ik diverse concerten (gitaar) weer gespeeld heb in 30 graden..;-) Ik heb ondertussen wel de boot van Leon Bosveld in bezit…de nieuwe Power Catcher Pro +  AvV…Jawel mijn eigen limited edition van deze uitgave. Werkelijk alles erop en eraan. Hieronder vindt je het filmpje hierover.

November 2017
Nu is het seizoen 2017 echt voorbij…;-) Dit jaar 15 karpertrips naar Frankrijk gemaakt!  Wat een fantastisch jaar is dit geweest….Ik denk mijn succesvolste ooit. Zoveel 50 plus gevangen (eentje zelfs 59,9!). De laatste sessie was er ook weer eentje om in te lijsten hoor….Ondanks dat we weggeregend werden kwamen mijn runs constant door…In drie nachten 19 vissen met een paar schitterende volschubs..en ook nog eens een 27,2 kg schub! Dit alles op Frog Lake Abbey Lakes complex). Volgend jaar alleen exclusief af te huren. Dit was mijn tweede keer dit jaar dat ik hier viste…en het was wederom geweldig. Misschien stiekem volgend jaar nog een keertje..;-) het zit er voor dit jaar op en ik ga mij nu weer voorbereiden op mijn tour in Azië. Maleisië, Kuala Lumpur, ga ik met mijn gitaar weer “onveilig” maken..;-) om dan in maart 2018 traditioneel te gaan beginnen op Vaumigny (dit doe ik al meer dan 10 jaar!). Mijn laatste DVD komt eraan….jawel…The Final. In februari 2018 komt deze laatste dvd uit en heb ik ruim 15 jaar dvd’s maken afgesloten en stap ik over op mijn eigen YouTube kanaal. Uiteraard hou ik jullie via deze site hiervan op de hoogte. Jullie kunnen dan (gratis) meegenieten van mijn nieuwe trips! Constant zal ik dit kanaal vullen met opnames van mijn sessie. Tijden veranderen dus we moeten met de social media meegaan. Natuurlijk sta ik dit jaar ook weer gewoon op de beurs in Zwolle. het eerste weekend van Februari. Ik sta dit jaar weer op de stand van Paddy. Ook ga ik volgende week bij Leon Bosveld mijn nieuwe voerboor weer ophalen!
De Powercatcher Pro model AvV…Jawel een eigen model krijg ik van Leon met alles erop en eraan. Nieuwe dieptemeter en motoren en een verfijnd GPS systeem. Kan niet wachten om hier mee te gaan varen. Uiteraard maak ik hier een filmpje over en deze zal ik dan publiceren op mijn nieuwe kanaal! Nu snel weer aan het werk voor Maleisië!

 

 

 

 

 

 

Ruud met een mooie spiegel op Frog!

Oktober 2017
Tjah…als je denkt dat het niet gekker kan worden dan wordt het juist gekker…Qua aantallen had ik dus vorige maand mijn beste sessie ooit…Nu heb ik mijn beste sessie ooit qua grootte van de karpers in één sessie…
Van de totaal 27 karpers zaten er 14 (!) boven de veertig pond grens. met een uitschieter van 59,9…(“de weger” Ruud was streng…;-). Even een paar gewichten…
59,9/57/56/51/56/46/44/43/42,5/42/41/4140,5/40. Alles binnen een week op Etang Grand Oriënt. Een volledig verslag kun je lezen op:
sessies 2016-2017 Grand Oriënt.
Ze hebben nog geen echt agentschap en vroegen mij of ik misschien iemand kon aanbevelen…Ik vertelde in ieder geval waar ze NIET naar toe moeten gaan. Omdat dit zo’n extreem goed water is ga ik hier nog even rustig over nadenken..;-)  to be continued…;-)

 

September II 2017
Tjemig…wat een vismaand is dit geweest (en er komen nog steeds sessies aanzetten..;-). Ik kom net terug van Etang Grenouilles…De beste sessie die ik ooit in mijn vis carrière heb gemaakt. Qua aantallen…62 karpers in drie dagen..ahum…en alles in mijn eentje…gelukkig had ik de camera’s lopen maar moest alles deze sessie alleen doen (misschien moet ik dit wel vaker doen..;-) . Een uitgebreid verslag vindt je op sessies 2016-2017 Etang Grenouilles.    

September 2017
Weer een maand voorbij….ik heb het nog nooit zo druk met vissen gehad denk ik…Vier sessies in een maand is een beetje veel he…;-) En dan te bedenken dat ik over 10 dagen wederom naar Frankrijk ga…Abbey…Tjah je kunt het er maar druk mee hebben. Momenteel ben ik druk bezig met mijn eigen premium YouTube kanaal. Dat is best wel veel werk allemaal, maar dat doe ik met plezier! Ik hou jullie via deze site op de hoogte. Ik kom net terug van Etang Planchette. Mooi en leuk water(tje) van 3 hectare dat we voor onszelf hadden. Er zit een mooi bestand op. Echter hadden we geen geluk ditmaal voor wat betreft het weer…Ruim 37 graden voor drie opvolgende dagen maakt het er allemaal niet makkelijker op…We moesten echt vluchten omstreeks 13.00 uur naar een MacDonalds  voor airco. We hadden geen centimeter schaduw. Hierdoor liepen we veel vis uren mis…en we hadden er al niet teveel. Ondanks de hitte kwamen er toch nog totaal 4 karpers uit (eerlijk verdeeld). Ik verspeelde 3 runs door de leliebladen waar ik vlak tegenaan lag. De grootste was 16,1 kg spiegel. Ik denk gezien de moeilijkheidsgraad  dat ik het dan toch nog redelijk gedaan heb. Ik kreeg een uitnodiging om weer terug te komen maar ik heb helaas dit jaar geen tijd meer …er staan nog volop sessies gepland dit jaar. Wellicht keer ik volgend jaar nog een keertje terug want het water is lekker dichtbij en heel relaxed. Mijn spullen staan nu weer klaar voor Etang Grenouilles vanaf 13 september zijn we daar weer te gast. De laatste opname voor de dvd vindt plaats op 7 oktober op Etang Grand Oriënt. Dan weer editen en zorgen dat er in februari weer een top dvd uitkomt op de beurs van Zwolle! Ik wens iedereen deze karpermaand strakke lijnen toe…;-)

Augustus 2017
Net terug (afgelopen zondag ) van Etang Sanglier en morgen vertrekken naar Little Christophe…Tjah, je kunt het er maar druk mee hebben..;-) Een hele leuke sessie gehad op het complex van Abbey Lakes. Geweldige opnames gemaakt voor de nieuwe dvd. Het grootste nieuws nu is dat ik vanaf 2018 `live on command` via YouTube mijn premium kanaal zal hebben! Hier komen het hele jaar door rapportages van al mijn sessies! Gratis voor iedereen! Zo kun je mij dus live volgen in al mijn sessies. Dit jaar nog even hard werken aan deel XIII en dan de overstap naar YouTube. Met de tijd meegaan is wel zo belangrijk…;-) De sessie op wild boar lake begon enorm spectaculair. Binnen 5 minuten kwam al mijn eerste 34’er op de kant. Niet lang daarna voorspeelde ik een mooie aan de bomen. Helaas daarna viel het stil en was het werkelijk vechten voor een karper. Ik was er maar drie dagen dus de tijd was nog eens een vijand! Lees het hele artikel op sessies 2016/2017 Wild Boar.
Verder wil ik even melden dat ik nu al in amper een maand meer dan 50 (!!) boekingen heb door moeten schuiven naar de wateren…Wat heb ik op mijn hals gehaald aan werk..;-) Ik vind het niet erg want ik help mijn collega vissers graag een handje waar kan. Maar nogmaals mensen ik ben geen agentschap (dit is zwaar achterhaald, niemand boekt tegenwoordig meer via een agentschap vanwege de vele risico’s als het ook direct kan). Maar  ik help je uiteraard wel en zorg dat je 100% safe bent en dat allemaal gratis en voor niets..;-) !

Juli 2017 (2)
Even snel een tussenberichtje. Vanaf 2018 kun je Little Christophe niet meer boeken via Visvakanties.nl (ze hebben hier zo hun redenen voor). Ze gaan voor de directe boekingen. Eenvoudiger en geen kans meer op foutieve boekingen. Ook via mij kun je rechtstreeks boekingen plaatsen. Zonder extra kosten en risico’s. Overigens gaan vele betaalwateren deze trend volgen. Agentschappen zijn natuurlijk achterhaald door de social media. Iedereen heeft bijna wel een facebook account of website waar je direct veel goedkoper en zonder risico’s kunt boeken. Daarom heb ik een nieuwe pagina aangemaakt “Bestemmingen” van wateren die ook deze kant op gaan. Bij eventuele taalproblemen ben ik bereid om je graag te helpen (uiteraard zonder kosten..;-)

Er is een last minute op little Christophe! Week 35 (26 augustus tot 2 september) vrij gekomen door annulering! Pak je kans anders moet je wachten tot 2018/2019 ….Wees er snel bij..;-) Ik ben er zelf ook weer in de maand augustus. Contact +33 6 65 13 01 54 of berichtje via Facebook:
http://www.facebook.com/Little-Christophe-344577382571278/

Juli 2017
Ha beste karpervrienden! De vismaanden zijn losgebarsten en er is weer veel nieuws! Ik kom net terug van Lac des Rogers. Wij waren, zoals ik vorige maand vertelde, door onze vrienden Haroune en Monique uitgenodigd voor de overdracht van het complex. Een groot en mooi feest! Als cadeau heb ik (buiten een mooi houten schilderij voor Monique) ook ‘s-avonds nog even (gitaar) gespeeld voor ze. Ruim 100 man aan vrienden! Iedereen die belangrijk voor hun zijn waren er. Kortom geweldig!

Het grootste nieuws is dat als je vanaf nu wilt boeken bij Lac de Rogers je dit via de site of mij kunt doen! Ik reken geen commissie of boekingskosten in wat voor vorm dan ook! In tegenstelling tot “agentschappen” (zoals visvakanties.nl). Het grootste voordeel is dat je rechtstreeks contact hebt met het complex en niet bang meer hoeft te zijn voor verkeerde data of dubbel geboekte stekken. Ook wat betreft eventuele taalproblemen wil ik je graag helpen. Voor directe info over dit schitterende complex:
+33 680 60 47 06  of  +33 608 47 22 27. Een mailtje kan ook direct naar monique.hoydrie@gmail.com

 Link naar officiële website

Natuurlijk ben ik ook nog even een paar nachtjes gebleven om te vissen (Tjah, als je er toch bent..;-) Een mooie spiegel en een stuk of 10 graskarpers (er zaten hele grote tussen!) deden de sessie weer doen slagen. Zelfs kreeg ik het voor elkaar om buiten brasems en zeelten als bijvangst ook nog een dikke paling aan de boilie te vangen (niet echt mijn ding..;-). Ik zat op stek 6 (voor de kenners). Het is een schitterende eenman stek maar wel de mooiste. Het gekke is wel dat ik alles op de cell ditmaal ving en nagenoeg geen beet kreeg op mijn zo geliefde Essential IB. Nu pak ik snel het vliegtuig naar mijn vrienden Phillippe en Marie Jo (eigenaars van Petit Christophe) in Spanje voor een paar dagen vakantie…Leventje he..;-) Bij terugkomst gelijk door naar Etang Sanglier voor de dvd….Ciao Amigos!

*Binnenkort komt er een extra pagina op deze site met alle bestemmingen die je via deze site rechtstreeks kunt boeken en waar ik je goed bij kan helpen. Ook de aanraders en afraders..;-)

Juni 2017

Ook deze maand weer veel nieuws..;-)Om te beginnen heb ik een heerlijke sessie gehad  op Wild Boar Lake van het geweldige complex “Abbey lakes” vlak over de grens (nog geen 400 km! vanaf Den Haag). Een paar mooie dertigers maken de sessie al gauw leuk..;-) Helaas zaten de opnames voor de nieuwe dvd enigszins tegen..Bij thuiskomst bleek dat het geluidsspoor mij 80% in de steek heeft gelaten. Dit is de eerste keer in 15 jaar tijd dat dit mij is gebeurd..ik hoop ook op de laatste keer. Dit betekent dat ik de sessie over moet doen want het is wel geweldig water met een mooi bestand (veelal nieuw) erop.

Verder ben ik uitgenodigd door de aankomende nieuwe(!) eigenaar van Lac de Roger Haroune Gehmri. Zijn moeder Monique stopt ermee en draag het 8 juli aanstaande formeel over aan haar zoon. Dit gaat gepaard met een groot feest. Uiteraard plak ik hier gelijk een paar visnachtjes tegenaan maar de eerste dag/avond 8 juli zal er na het feest weinig gevist gaan worden. Tevens gaan we bespreken hoe ik Haroune het beste kan helpen met de toekomst van Lac de Rogers! Ik wil nu eenmaal graag iedereen helpen…;-)

Binnenkort lanceer ik ook een extra site via deze site voor Abbey Lakes. Wat een droomresort is dit toch voor de doorgewinterde karpervisser! Een complex met 6 geweldige wateren om te bevissen! Elk water met een eigen karakter. In Frankrijk is dit in mijn perceptie één van de toplocaties op het gebied van karpervissen.

Verder staat mijn sessie op Etang La Planchette in de steigers eind augustus en ga ik tussendoor nog even naar Little Christophe en Abbey Lakes…en natuurlijk begin juli Lac de Rogers! Ook ga ik nog even naar Spanje (wat een leven he..;-) naar mijn goede vrienden Philippe en Marie Jo Lavigne (eigenaars Little Christophe). Hier gaan we de laatste hand leggen aan de nieuwe website die er gaat komen voor Little Christophe en Grand Chene. Dit doen we samen met Yannick. Op het moment dat de site in de lucht is kan er niet meer geboekt worden bij visvakanties.nl er zullen dan alleen nog maar rechtstreekse boekingen plaatsvinden. Dit om “misverstanden” te voorkomen zeg maar…

Genoeg nieuws denk ik voor deze maand. Ik wens iedereen weer strakke lijnen toe en wie weet tot aan de waterkant!

Mei 2017 (2)

Volgende week lekker naar Wild Boar Lake (op het schitterende Abbey complex!). Eerste item voor dvd Deel XIII alweer..;-), dan een verdiende vakantie (wat een leven he..;-) ? ) naar Espagne (Philippe en Marie Jo Lavigne) en bij terugkomst gelijk naar één van de wateren van Globalfishtravel.  Ik denk dat dit agentschap in de toekomst snel verder zal gaan uitgroeien Ik heb belooft daar waar kan hierbij te gaan helpen.

Mei 2017
Ik kreeg de laatste tijd regelmatig klachten van mensen om mij heen en via de e-mail over visvakanties.nl . Afspraken die “vergeten” waren of het niet terugbellen naar de klanten…Als klap op de vuurpijl kreeg ineens ook ik hiermee te maken…Afspraken die prompt binnen een maand vergeten waren…..Wellicht komt dit omdat deze organisatie een tweede bedrijf (hondenfokkerij)  http://www.debonteberen.nl/ is gestart en dit hun prioriteit heeft gekregen. Even voor de goede orde ik heb op geen enkele wijze  iets met dit “agentschap” te maken. Ik heb ook nooit samengewerkt met dit “agentschap”! Op uitnodiging ben ik weleens voor promotie doeleinde naar wateren gegaan. Ik ben slechts karpervisser..;-) en geniet zoals vele met mij met volle teugen van het karperleven! That’s all…;-)

Binnenkort start Philippe Lavigne (eigenaar van o.a. Little Christophe) een nieuwe website (hier ga ik hem mee helpen) waar je diverse wateren rechtstreeks kunt boeken zonder tussenpersoon of extra reserveringskosten! Boeken via visvakanties.nl is dan niet meer mogelijk. Je kunt natuurlijk de wateren Little Christophe en Grand Chene nu al rechtstreeks boeken bij Philippe of Yannick zonder extra kosten van tussenpersonen…
enter-1                             
“Little Christophe”      “Etang Du Grand Chene”

Er staan weer heerlijke sessies op het programma aankomende maand! Wat te denken van Wild Boar Lake! Een schitterend (nieuw) bestand in het mooie Abbey Lakes complex. Uiteraard worden er opnames gemaakt voor deel XIII alweer van de succesvolle DVD serie. Ongelooflijk dat na al die jaren dit nog steeds zo’n heerlijke formule blijkt te zijn. Natuurlijk sta ik ook niet stil voor wat betreft social media. Niet alleen heeft mijn site de 400.000 unieke bezoekers gehaald deze maand (!!) maar binnenkort start ik ook een tweede FB pagina (de eerste wordt uitsluitend voor mijn muziek gebruikt…;-) geheel gericht op betaalwateren waar werkelijk alles besproken wordt. Voor en door jullie. Ook ga ik wellicht nog een vlog starten. Uiteraard worden jullie hiervan via de site op de hoogte gehouden hierover!

April 2017
Ook de tweede sessie zit er weer op! Naar mijn mening veel te kort…slechts twee volle dagen en drie nachten…door omstandigheden moesten we de sessie dus ruim van tevoren weer afbreken terwijl net alles mee zat. Het weer was werkelijk fantastisch! De runs waren talrijk en de ene vis was nog mooier dan de andere. Wat een contrast met de vorige sessie waarin de regen de spelbreker was! Nu is het sowieso lekker vissen op Lac de Rogers maar Etang Papillion is echt een lekker water wat je als running lake het beste kunt aanschouwen. Een verslag kun je vinden op
sessies 2016-2017 Etang Papillion 2017. Werkelijk alles soorten karper kun je hier vangen. Van geweldige kois tot aan mooie lineair en volschubs. Ondanks te te korte sessie toch nog zo’n 35 karpers kunnen landen! Het kunnen er iets meer zijn want de tel ben ik op een gegeven moment kwijtgeraakt..;-)

Maart 2017
De eerste sessie zit er al op van 2017. Deze is een beetje in het water gevallen zeg maar….Traditie getrouw open ik mijn seizoen altijd op het schitterende Etang de Vaumigny. Frank Draner is door de jaren heen een goede vriend van ons geworden. Altijd vrolijk naar mij toe en behulpzaam. Het water heeft een enorm mooi bestand van karper. Vele veertigers en vijftigers (en ja….zelfs één zestiger die ik jaren geleden daar gevangen heb “Carpalex” heet hij…de naam is door Frank zelf gegeven voor alle duidelijkheid..;-))
Zoals ik al meldde was het niet mijn sessie…hoewel ik nog wel een mooie 36 ponds schub wist te landen. Deze vis had ik nog niet eerder geland. Ruud die mee ws gegaan deze sessie wist zijn personal best te verbreken! Een mooie 24 kg spiegel was zijn eerste vis dit jaar!.

Tevens wist hij nog enkele mooie 30+ vissen te landen. We zaten op stek 1 en de meeste karpers kwamen vanuit het midden. Er werd weinig gevoerd. Ook kwamen er nog drie steuren binnen waarvan tweemaal dezelfde. Als je nog nooit een steur hebt gevangen is dit wellicht leuk als een bijvangst. Echter heb ik al zoveel steuren gevangen dat ik het eerder irritant vind dan dat ik er plezier van heb. Van meervallen heb ik geen last gehad. Misschien komt dit ook wel omdat ik er vroeg in het jaar was natuurlijk. Nogmaals kan ik dit water aanraden aan de visser die op zoek is naar grote karpers en een steur niet als vervelend beschouwd. Via Fisherman Holidays is dit water te boeken.

Februari 2017
De grote karperbeurs in Zwolle zit er weer op! Een feestje voor mij om hier onderdeel van te zijn! De nieuwe dvd (nummer 12 alweer!) ging weer als zoete broodjes over de bekende toonbank. Uiteraard kunnen jullie hem ook online bestellen bij mij (zie dvd)Ongelooflijk dat het na 12 jaar nog steeds zo leuk gaat allemaal. Vooral de mensen die zeggen dat ze de collectie compleet willen hebben is voor mij een groot compliment!Gelukkig vinden mijn sponsors (KORDA en Mainline) dit
ook…;-) Natuurlijk was het allemaal weer reuze gezellig. Wellicht op 1 (minor) incidentje na…Er kwam een “visser” naar mij toe (via visvakanties.nl) nogal boos en gefrustreerd Hoe durfde ik het om mijn recordkarper op Little Christophe “Kimbo”  te noemen…? Ik zweer het je! Hier was deze b
este (volwassen!)man boos over want de vis was in het verleden al eens eerder gevangen…… (Ja…duhuu…what else is new…) dus mocht ik de vis geen naam geven…Het was erg moeilijk om mijn lach in te houden maar toen deze man weg was hebben we staan te proesten van het lachen…want hij meende het nog ook en dat maakt het eigenlijk nog leuker! Ook was mijn grote vriend Danny Fairbrass weer aanwezig en hebben we de kans gehad om weer eens  flink bij te praten. We hadden elkaar immers bijna een jaar niet meer gezien. Alleen via de bekende app hielden we contact…;-) en stuurde we foto’s over onze vangsten (ja, ik had hem ook Kimbo gestuurd..;-) over en weer.

Goed, over naar het vissen! In maart open ik mijn seizoen weer op Vaumigny! Daarna staan er nog vele sessies gepland. De volgende DVD wordt opgenomen met nieuwe camera’s, nog scherper en leuker. Nu nog de recordkarpers…Met of zonder naam….;-)

Januari 2017
Vanuit een koud Den Haag wens ik iedereen een geweldig 2017 toe met nieuwe persoonlijke records! In januari ben ik bezig met het afmaken van mijn nieuwe DVD van “Betaalwater in Frankrijk” deel 12 alweer! Nooit gedacht dat ik na deel 1 12 jaar later nog steeds aan de serie werkt. Het is ondertussen een begrip geworden gezien de afname elk jaar weer van het nieuwe deel. De meeste mensen willen hun serie compleet houden…wat een compliment is dit voor mij. In februari op de beurs ben ik wederom aanwezig. Ik sta naast/op de stand van Paddy Hengelsport. Ik hoop jullie daar weer te verwelkomen en tijd voor een praatje over onze gezamenlijke hobby is er altijd!

December  2016
15578208_1041832892594179_9068490192596312714_oDeze laatste maand van het jaar vis ik nooit in verband met mijn andere carrière als gitarist. Ik heb dan meestal een tournee in Azië. Ook ditmaal weer, wederom in Maleisië. Heerlijk in 30 graden elke dag lopen en enkele concerten spelen. Ben jaloers op mezelf. Verder wens ik iedereen prettige feestdagen en een knallend begin van 2017! Wees voorzichtig met vuurwerk anders kun je straks niet meer drillen en dat zou pas zonde zijn…;-) 

November 2016
16kgnfHet jaar loopt ten einde voor wat betreft het vissen. En dat was aan de vangsten goed te merken. In de hele afgelopen week 1 vis (16 kg)…en twee lossers….is niet het gewenste resultaat helemaal niet als je weet dat dit gebeurde op Noir Fontaine wat te boek staat als een water met een mooi karperbestand! Helaas mocht het deze sessie niet zo zijn. Ik heb echter wel een mooi nieuwsje…

Als jij altijd al bayliff heeft willen zijn/worden dan is wellicht Noir Fontaine iets voor jou! De eigenaar Lakdar Tamazouzt is namelijk op zoek naar iemand die hier graag invulling aan wilt geven. Indien je dit iets lijkt stuur dan een mailtje voor verdere informatie naar:

Ook rechtstreekse boekingen kun je naar onderstaand adres sturen (scheelt weer..;-)
Lakdar.tamazouzt@libertysurf.fr  (in het Engels)
of bel naar
00 33 610147504
“Just do it”…;-)

Oktober 2016
Wat een “zware bevalling” was Pimprez zeg….In 6 dagen/nachten had ik 4 steuren (eerlijk is eerlijk…een mooie diamant steur van 39 kg) 12 reuze brasems….en in de laatste nacht steur39kg(omstreeks 04.30 uur) eindelijk mijn eerste karper…Wel gelijk een mooie van 25 kg. Het weer was uitstekend daar lag het niet aan. Het water ziet er ook fantastisch uit. Ok, het is niet eenvoudig vanwege het wier wat er talrijk aanwezig is. Maar door de  nieuwe dieptemeter op de Powercatcher van Leon Bosveld kon ik mooie open plekken vinden. Ik deed voor mijn gevoel alles goed. Het water is 11 hectare en de eigenaar claimt dat er 750 karpers zwemmen….en juist hierbij zet ik mijn vraagteken…Het kan natuurlijk altijd dat ik tegen een “Murphy’s Law” op ben gelopen….maar voor mijn gevoel had ik eenvoudigweg in ieder geval meer runs moeten krijgen gezien de omstandigheden. Echter niemand op het water ving iets (slechts hier en daar een steur). Natuurlijk kan het tegenzitten maar voor mijn gevoel had ik dan toch nog meer aanbeten moeten hebben. Op zich is mijn sessie dus een beetje gered door deze mooie karper die net op tijd nog even voorbij kwam…;-) 
Je kunt hier rechtstreeks boeken +33 6 09 57 48 76 zonder tussenpersonen.
spiegel25pim

September 2016
Deze maand stond in het teken van een “echte” vakantie in een warm land….maar toch snel ook nog even tussendoor een weekje Juju gepakt voor de “fun” zeg maar.  Ik had er in 5 nachten 36 stuks. Niet gek natuurlijk. Al moet ik er wel bij zeggen dat ongeveer de helft graskarper was. Maar toch …een respectabel aantal voor zo even tussendoor natuurlijk. Onder de karpers kwamen nog twee schitterende koi karpers voorbij.

img_0493 img_0502 

img_0554 nchtspiegel
In oktober staan er twee sessies geboekt namelijk Pimpriz (met camera voor dvd) en Noir Fontaine (zonder camera)

Augustus 2016
Het houdt maar niet op dit jaar…;-) Ik kom net terug van een fantastische sessie op Etang de Janine…En dat zag er na 4 (!) dagen nog niet naAvV28kgMirrorar uit..Lees het uitgebreide verslag op sessies 2015-2016 Etang de Janine.
Ik kan wederom een meerrecord bijschrijven..(nummer 16 ondertussen) Een geweldige 28 kg spiegel viel mij ten deel. En dat terwijl ik ook nog eens opnames voor de nieuwe dvd aan het maken was! Een dubbele bonus dus! Schitterend beeldmateriaal. Dit beloofd weer een topper van een dvd te worden! Etang de Janine is voor mij een nieuwe openbaring. Ondanks de 713 km (in 7 1/2 gereden met tussenstop) waren deze kilometers het dubbel en dwars waard om hier naartoe te rijden. Zeker als je ook nog eens dit soort extreem grote karpers gaat vangen! Totaal had ik 12 karpers, 4 brasems en een meerval. De maand augustus is nog niet eens om want over twee weekjes ga ik alweer naar Frankrijk!..;-)  Ditmaal ga ik nog even terug naar Etang Juju…Het complex  Lac des Rogers is en blijft een mooi complex.

Even heerlijk nog een weekje vissen….Gewoon omdat het kan…;-)

Juli 2016
Wat een sessie….Een heerlijke sessie gehad samen met mijn neef(je) Micha Brouwer op Petit Christophe. Niet zozeer qua hoeveelheid karpers (slechts 7 stuks) maar wel door het verbreken van mijn record schubkarper! Kijk snel op sessies 2015-2016 Petit Christophe 2016. Als voorproefje hier alvast een foto van de gigant…Ik heb hem “Kimbo” genoemd voor de liefhebbers…;-)
Kimbo 02Kimbo 4

—————————————————————————————–

Juni 2016
42spiegelJujuWe zijn weer maandje verder en twee sessies…;-) Althans dat was de bedoeling…In mijn eerste sessie op Juju gebeurde er van alles….voor wat betreft het weer…Regen, koud, zon, heet, regen….en weer koud…zo ongeveer. Uiteraard gingen de karpers gedurende deze week ook de paai in…. kortom alles om je sessie een beetje in de wielen te doen rijden. gelukkig gebeurde dat niet helemaal. Ik heb op Lac de Roger (het water Juju) best wel goed gevangen achteraf. koi jujuAlleen beetje (te) veel graskarpers. Ik had er totaal zo’n 40 stuks maar het merendeel was wel graskarper. Er zaten best wel grote graskarpers bij maar daar kwam ik niet echt voor. Wel bijzonder was de enorme mooie koi en de 42 ponds spiegel. Ook de rijenkarper was een plaatje. Ik ga dit jaar nog een keertje terug om de opnames te vervolmaken..;-) Verder ben ik in juni druk met concerten bezig dus weinig sessies…maar dat ga ik later dit jaar ruimschoots inhalen! IMG_0148De Powercatcher toonde zich weer oppermachtig op Juju…gewoon in het aarde donker via de gps op de juiste plek onder de bomen varen..;-)  Wat een weelde! Ik hoorde van Leon Bosveld dat de volgende modellen van de Elite worden gemaakt met een GPS systeem voor maar liefst 6 hengel (!)…Ik kan er 3 inzetten…zo snel gaat de techniek tegenwoordig he. Ook gaat hij kijken naar een andere dieptemeter dan de Lawrence. Kortom ook hier weer veel beweging…;-)

Mei 2016
IMG_0067Hoe kan een sessie letterlijk en figuurlijk in het water vallen……. Ga hiervoor naar sessies 2015-2016 Wild Boar…Echt alles zat een beetje tegen behalve de visplaats. Samen met mijn neef(je) Micha Brouwer een korte en heftige sessie hier gehouden. Toen we wegreden zei ik nog even één ding…I’ll be back! Verder ga ik morgen vertrekken naar Juju en na een week rij ik door naar Le Moulinin België…Heerlijk nog twee sessies in het vooruitzicht in de maand mei! Daarna even snel op 3 juni een CD presentatie houden (jawel mijn nieuwe cd is uit en dat wordt gevierd in een Theater in Leidschendam). …en dan op naar de volgende reeks sessies voor DVD 12 alweer! Uiteraard staat Wild Boar dan ook op het programma!

April 2016
IMG_naturaNet terug van een korte sessie op Natura Carp. Ik weet niet wat het met mij is dit jaar…maar de aftrap is “vreemd” te noemen…van de totaal 9 vissen die ik dit jaar gevangen heb in twee sessies zaten maar liefst 7(!) steuren bij….ahum…Op Natura carp zitten totaal 13 steuren werd mij medegedeeld….ik vang er dus 3(!) en geen karper….Tjah soms zit het mee en soms zit het tegen.   Wat mij betreft geen aanrader. Het bestand is nog niet echt in kaart gebracht dus wie weet….het belooft niet echt  veel! In mei staan er ook nog 3 sessies gepland…Het leven van een karpervisser is zwaar…;-)

Maart 2016
Net terug uit Vaumigny en nu al weer mijn hengels gepakt voor aanstaand weekend  Natura Carp…wat een leventje. De eerste sessie van het jaar die ik geheel volgens de traditie van de afgelopen 10 jaar op Vaumigny hield was er weer eentje om in te lijsten.
Alex 42p_photomagicIn een kleine midweek kwamen totaal 10 karpers en drie steuren (waaronder Obama 2x !) op de kant. Een uitgebreid verslag kun je lezen op sessies 2015-2016 Vaumigny 2016. Ook  kwam de zware Beluga steur van ruim 55 kg nog aan de kant….maar om deze op de kant te krijgen (op stek 1) is best wel lastig en ik heb deze steur al tweemaal op de kant gehad (1x door mijn neefje Micha op stek 6 en 1x met Peter op stek 1) dus zo erg vond ik het niet dat de steur voor mijn voeten gedag zwaaide….

Februari 2016
De eerste sessie staat voor de deur…Zondag vertrekken naar Vaumigny (traditie om het seizoen hier te openen voor de afgelopen 10 jaar). Kan niet wachten Morgen komen mijn freezers binnen. Een kleine 100 kg Cell van Mainline. Ik ben één van de weinige consultants van Mainline die nog steeds de voorkeur gaf aan Pineapple…OK…ik heb mij overlaten halen en start nu met de Cell. Voor deel XII komen er dit jaar maar liefst 3 (!) nieuwe camera’s aan te pas. Een nieuwe fotocamera (Canon) en een nieuwe video (ook Canon) en dit jaar dan voor het eerst een GoPro. Ik ben benieuwd wat dit gaat worden…uiteraard hou ik iedereen weer op de hoogte via deze site. Het eerste verslag voor 2016 komt er weer aan! Yes!!

Januari 2016
Beurs2016De beurs van de Carp Show Zwolle zit er eer op. Voor het eerst dit jaar 3 dagen…dat was even slikken…Van 09.00 tot 17.00 …en dat driemaal. Maar goed, mij hoor je absoluut niet klagen want het w weer eens een groot succes! Ik had van Paddy Hengelsport een geweldig mooie plek gekregen om de release van mijn nieuwe dvd deel XI te bewerkstelligen. Vele karpervrienden wisten mij weer te vinden en de positieve reacties geven mij weer genoeg energie om te gaan beginnen aan deel XII. Het is altijd een eer om cover deel XIte horen dat de mensen zoveel plezier beleven aan je dvd…kijk daar doe ik het echt allemaal voor! Dit jaar komt er een primeur in mijn dvd’s…Ik ga ook onderwaterbeelden gebruiken. Uiteraard blijft het concept allemaal hetzelfde. Dit jaar ga ik voor de dvd onder andere naar Pimprez, Juju en wellicht ook Etang Sanglier. Natuurlijk volgen er nog veel meer sessies en daar hou ik jullie via deze site van op de hoogte met mijn verslagen. Te beginnen als traditie op Vaumigny in maart…;-) maar dat wisten de “Die Hards” al…

December 2015
cover deel XIIk sluit dit jaar af met een tournee in Azië….helaas geen karpertournee..;-) Ik ben van 12 tot aan de kerst in Azië op tournee. Als ik terug ben dan  ga ik snel beginnen aan het  distribueren van mijn nieuwe dvd…;-) Want op de karperbeurs in Zwolle is het weer zover! Dan komt
deel XI weer uit. Tot nu toe mijn beste dvd al zeg ik het zelf….ahum…;-) Ik zie jullie graag tegemoet op de stand van Paddy Hengelsport.

Ik wens iedereen een geweldige kerst toe en een knallend uiteinde van 2015!

 

November 2015
Ruud40p_photomagicDe maand november heeft mij nog een extra sessie op Pad’s lake gebracht….samen met Ruud ons seizoen voor 2015 afsluiten. De temperaturen waren zomers….en dat in de eerste week van november! Niet normaal meer. Om ‘s-avonds 22.00 uur nog gewoon in je T-shirtje buiten te zitten! Ruim 16 graden hadden we. Ook de karpers vonden het helaas niet normaal….zij bleven roerloos liggen…Op twee uitzonderingen na. Dat dan weer wel…In deze (relatief korte) sessie hadden we beide een karper. Ruud was ditmaal de goudzoeker! Een werkelijk schitterende Alex30pond_photomagicschub van net over de 20 kg kwam de tweede dag het net inglijden. en dag later was het mijn beurt met een rare”15 kg karper. Je zou het niet zeggen gezien zijn contouren maar hij was echt 15 kg. (zie de foto). De rest van de maand niet veel bijzonders gedaan. Ok… voorbereiden op mijn tour in Maleisië (gitaar concerten) maar dat is ook geen straf,,,;-)

Oktober 2015

volschubMijn laatste sessie voor de dvd is geweest…en wat voor één! Sinds tijden weer eens volop actie gehad. De ene karper was nog mooier dan de ander. Niet zo zeer qua grote maar meer als schitterend getekende vissen. De sessie werd gehouden op het complex “Lac de Rogers”en het water “Etang papillion”. Meer dan 40 karpers (ik ben de tel kwijt geraakt…) bezochten mijn onthakingsmat! Een uitgebreid verslag kun je lezen op sessies 2014-2015 Etang Papillion.  spiegel18Vissen Papillion 029Verder ga ik nog kijken op de beurs in Utrecht aanstaand weekend. En ik ga 8 november (op zaterdag heb ik nog een biljartfinale…) nog voor een paar dagen naar Pad’s Lake om mijn seizoen voor 2015 af te sluiten. De nieuwe boot van Leon Bosveld is een must voor elke karpervisser…mede door het GPS systeem heb ik zoveel vissen kunnen vangen! Mijn aas werd in het aardedonker precies op het juiste taludje gedropt…Ik voorspel nu al dat over een aanzienlijk aantal jaren iedereen met GPS vist…zeker weten. Ik ben blij dat ik nu één van de eerste ben..;-). Mijn nieuwe dvd wordt op dit moment weer ge-edit en zou op de beurs van Zwolle (op de stand van Paddy Hengelsport) worden gereleased. De aanvragen voor deel XII (12) alweer zijn  binnen en het ziet er naar uit dat dit deel volgend jaar weer op de agenda komt te staan….kortom…vissen gaat nooit vervelen!

September 2015

Helaas niet veel karpernieuws deze maand. Ik ben druk geweest met andere dingen. Zoals mijn voorbereiding op mijn “World tour” naar Azië (concerten). Ook diverse (TV) optredens in Nederland vergde veel tijd van me. In oktober ga ik dit weer goed maken met sessies op Etang Papillion en Vaumigny (of Abbey). Wat wel enorm gaaf is is mijn nieuwe Powercatcher boot! Gisteren opgehaald en helemaal verliefd op de boot met GPS. Wat een uitvinding. Midden in de nacht op 1 knop drukken en de boot brengt je aas op hetzelfde talud waar je vandaan kwam! Uiteraard kom ik hier op mijn nieuwe dvd uitgebreid op terug!! Ik ga de boot op Papillion gebruiken

.powercatcher

Augustus 2015

Cavagnac 034_photomagicHet is een erg drukke maand geweest…met vele sessies. Ik ging voor opnames voor deel XI  afreizen naar Zuid – Frankrijk…dat heb ik geweten..;-) De temperatuur kwam tot aan 43 graden (dit had ik nog nooit gezien…) Aangekomen bij Cavagnac was de 1200 km reis (in twee dagen gereden) mij dit uitzicht over het water al waard. Een werkelijk schitterend gelegen water vlakbij het plaatsje Rodez.  Mede door de temperaturen vielen de vangsten tegen. Dit is zeker geen running lake maar een speciment lake met mooie vissen op het bestand. Ik ving totaal 6 karpers (waarvan 4 op de eerste dag…). Verder werd er op dit 28 hectare water door de overige 14 vissers slechts twee karpers (geen grote) gevangen. Ik mocht dus nog van enig geluk spreken. Mijn grootste was 18,5 kg (2x) spiegel. De schub was 15 kg. De opnames en alle ins and out’s kun je zien op de dvd die in februari weer uitkomt!

spiegel1_photomagicOok ben ik deze maand nog even langs geweest bij mijn favoriete complex (aller tijden..;-) namelijk Abbey Lakes. Wat een schitterend complex is dit toch! Ditmaal nam ik voor de tweede keer mijn neefje Micha mee…hij leerde deze sessie dat karpervissen weleens tegen kan zitten…;-) Een verslag van deze sessie (ik heb gezeten op het nieuwe ingerichte Wild Boar) kun je lezen op sessies 2014-2015 Wild Boar.

 

Juli 2015
Alex23kgIk kom net terug van een sessie van 5 dagen op Vaumigny. Ik hoorde nogal wat klachten hierover en vroeg mezelf af of deze wel terecht waren of niet…Ik heb een uitgebreid artikel hierover geschreven waarin ik de sessie van dag 1 tot aan dag 5 beschreven heb. Hieruit kun je zelf opmaken of deze klachten al dan niet terecht waren. Deze sessie was voor mij in ieder geval bijzonder…niet zozeer vanwege de vissen maar meer mijn bijzondere “vismaat” deze keer…;-). Ik wist in ieder geval nog wel even een 40 plusser naar de kant te krijgen. Maar dit was zeker niet het hoogtepunt. Kijk snel op sessies 2014-2015 Vaumigny 2015

Juni 2015
Zoals ik al zei…er komen nu een hoop sessies aanzetten! Net terug van een heerlijk weekendje Noir Fontaine en de volgende op 9 juli staat alweer gepland…(Pimprez). Ondanks dat de vangsten tegenvielen in verband met o.a. de moeilijkheidsgraad van extreem veranderend weer (26 graden op de dag en 3 in de nacht!!). en ook nog eens de paai die er half wel/niet bezig was….ondanks deze omstandigheden wisten we gelukkig wel 4 karpers binnen te halen.

Mei 2015
koiZo, net terug uit Lake Monica! Wat een geweldige sessie was dit weer eens. Met enorm veel luxe! Een compleet ingerichte caravan met alles erop en eraan (elektriciteit, keuken, verwarming, slaapplaatsen, etc etc.) Maar vooral de enorme overdekte vlonder was een uitkomst. Het allermooiste van deze sessie was wel die ene schitterende karper die op de mat is gekomen…niet groot maar toch wel zo prachtig…Oordeel zelf. Een uitgebreider verslag kun je lezen op sessies 2014-2015 Lake Monica.

 

April 2015
11156384_10152680892635938_5284167034170982907_nIn de maand april heb ik geen tijd gehad voor een sessie….Ik was te druk bezig met mijn gitaar…TV en concerten moesten mijn volle aandacht krijgen. Tjah..het leven bestaat bij mij naar voor 95% uit vissen…;-) Uiteraard staan er diverse sessies dit jaar gepland! Zeker omdat deel XI dit jaar er gaat komen. In mei ga ik het e.e.a. weer goed maken voor wat betreft de verslagen over de sessies! De eerstkomende sessie is op Lake Monica op het schitterende complex van Lac des Roger. Ook staan er nog “relax sessies”(sessie zonder camera…) op het programma. Bijvoorbeeld Noir Fontaine en Little Christophe. Uiteraard maak ik er wel melding van op mijn site!

Maart 2015

steurvay_photomagicNet terug van een paar dagen Vaumigny. Ik kan je vertellen (zoals je wellicht op de foto kunt zien…) het was vriezend koud! Min 3 graden gedurende de (stille ..) nachten en vooral erg veel regen gedurende de dagen. Het was voor mij dit jaar een enigszins valse start van het seizoen….het gebeurt mij niet vaak (eerste keer op Vaumigny!) dat ik totaal geen karpers heb kunnen vangen dit maal…slechts drie steuren bezochten mijn onthakingsmat. Dat is wat we noemen…magertjes. De karpers waren wel aanwezig…alleen niet op de plaatsen waar ik ze al meer dan 10 jaar heb weten te verschalken! Ditmaal lagen ze onder de bomen op het ondiepere gedeelte. Peter ving er 10 met 19 kg als grootste. Kijk, dat is een rendabel aantal. Dit soort cijfers ben ik ook gewend op Vaumigny. Ondanks alle “ellendige en nare” berichten over eventuele vele meervallen heb ik hier totaal geen last van gehad. Het water is nog steeds geweldig en de karpers zijn er schitterend. Het blijft voor mij een leuke locatie om jaarlijks mijn seizoen te openen en ondanks het resultaat van dit jaar zie je mij hier gewoon weer terug om traditioneel  mijn seizoen wederom te openen! Verder is mijn visagenda alweer aardig vol geraakt en over enkele weken staat alweer Lake Monica op het programma voor deel XI …jawel we blijven gewoon doorgaan!

obama2_photomagic

 

 

 

 

 

Ook “Obama” was dit keer weer van de partij…Voor de 5e (!) heb ik deze zwarte steur weer kunnen landen…uiteraard verspreid over  jaren!  

Februari 2015

beursDe beurs is geweest in Zwolle en deel X is een feit! De dvd is zéér goed ontvangen en prima verkocht. Genoeg motivatie voor deel XI zou ik zo zeggen. De beurs werd bijzonder goed bezocht. Wederom weer een record aantal bezoekers. Mijn agenda voor deel XI is al aardig gevuld…er staan weer vele trips op het programma. Ook heeft Danny Fairbrass (KORDA) mij een nieuw systeem laten zien en gevraagd om dit te gaan testen. Het is in mijn optiek een enorme perfectie van mijn huidige systeem. Dus met andere woorden ik kan niet wachten op 24 maart om Vaumigny te gaan bezoeken met dit nieuwe systeem.

Januari 2015

deel10Zo, weer een jaar verder…Natuurlijk wens ik iedereen weer een gezond gelukkig nieuwjaar toe! Wat zou 2015 ons gaan brengen en wat komt er op onjze mat te liggen…? Zoals altijd is mijn eerste sessie gepland op Vaumigny. Die traditie hou ik erin! Maar eerst natuurlijk de Karperbeurs in Zwolle!! De release van mijn jubileum dvd! Nummer 10 alweer. Ruim 10 jaar lang dvd’s maken over betaalweater in Frankrijk en een boek op de markt brengen. Volgens mij zijn er niet veel in het “karperwereldje” die dit kunnen zeggen..dus stiekem ben ik wel een beetje trots op mezelf dat ik dit jaar mijn jubileum dvd mag uitbrengen met wederom veel spektakel! Speciaal op deze dvd heb ik een hoodstuk toegevoegd met daarin veel van mijn vangsten vcn de afgelopen 10 jaar…Zelf schrok ik er een beetje van..;-) Ik sta dit jaar op de stand van Paddy Hengelsport. Uiteraard is de dvd na 8 februari te bestellen via deze site. Ik hoop jullie weer te zien op de beurs en aldaar kun je mij alles vragen over de wateren. Ik sta een ieder graag weer te woord!

December 2014

Het seizoen voor 2014 is ten einde gekomen…de dagen worden nog steeds korter (en kouder!). De karpers gaan stilliggen en wij vissers moeten ons gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een kleine terugblik op 2014 laat zien dat ik voor mezelf weer tevreden ben. Diverse vijftigers en veertigers hebben dit jaat mijn onthaakmat bezocht. De nieuwe dvd is klaar en ben er weer enorm trots op! De release van deze dvd (deel X alweer!) zal plaatsvinden op de beurs in Zwolle (7 en 8 februari). IMG_8476 Verder ga ik mij nu opmaken voor 35 graden celcius! Ik ga in december namelijk op tournee (gitaarconcerten)naar Azië. Ik speel in Maleisië Kuala Lumpur en Singapore diverse concerten (jawel…rechtstreeks op TV te volgen in Maleisië!). Af en toe ben ik gewoon jaloers op mezelf..;-). Ik wens iedereen alvast hele fijne kerstdagen toe en maak er met oud en nieuw iets van (voorzichtig met vuurwerk!). Tot 2015 collegae karpervissers!

November 2014

Ik heb zojuist mijn seizoen een beetje afgesloten in Frankrijk….Traditiegetrouw doe ik dit op mijn “tweede huisje” Petit Christophe. De sessie van 4 dagen was er weer eens eentje om in te lijsten! Ik ving 5 schitterende karpers waaronder een nieuw record! Het was een spiegel die ik niet kende..dat op zich is al een unicum op dit water…op het moment van scheSpiegel26kgPCppen zag ik al dat het om een uniek exemplaar ging…Mijn unster wees 26 kg aan! Het oude record was dus met een kilo overtroffen. Alsof dat nog niet genoeg was volgde niet veel later (de eerste twee dagen en nachten waren doodstil… geen piep!) een 25 kg schub! Ook een nieuw record schubkarper… “Jack Bauer” de record schub van verleden jaar woog 24 kg…deze hoge schub herkende ik van twee jaar geleden (toen nog 22 kg) en kwam op een gewicht van 25 kg binnen…Lees snel een uitgebreid verslag op sessies 2013-2014 Petit Christophe 2014.

Oktober 2014 

Afgelopen vrijdag ben ik teruggekeerd uit Frankrijk….geen beste week gehad…Tja, ook die zitten er weleens tussen. Ik zou in eerste instantie een weekje naar Pimprez gaan. Helaas…na twee dagen besloten we het voor gezien te houden omdat het wier ons behoorlijk parten ging spelen. Het zou ongetwijfeld te maken kunnen hebben met het jaargetijde (het wier liet los waardoor je tonnen drijvend wier kreeg)…maar dat je daar mijns inziens een (wier)probleempje hebt is duidelijk. Een vis drillen was niet meer mogelijk (evenals mijn voerboot uitvaren…) dus waren we na twee dagen snel klaar.  Het resulteerde in twee steuren waarvan de dril geheel aan mij voorbij is gegaan vanwege het binnenhalen van enorme kluiten wier en Peter had twee kleine karpers waarvan de tweede dril (in de boot) nog redelijk link was in verband  met de storm. Ook hier was geen lol meer aan. Ik ging dus driftig even om mij heen bellen wie nog een plekje had voor twee zwervers…Gelukkig kan ik nagenoeg altijd op Abbey Lakes rekenen. Hoewel het complex nagenoeg helemaal vol zat was er nog een plekje vrij op Wild Boar.  Met windkracht 8 zetten we wederom ons kampement op. Hier zat helaas ook alles tegen..Peter zijn dieptemeter had storing vanwege de electriciteitmasten en dropte een beetje op goed geluk de eerste avond bij het eiland. Een dag later bleek dat hij dropte op slechts 40 cm water…dat was nog niet alles want… toen hij een mooie stek had gevonden vaarde hij in het donker zijn boot in een losgeslagen marker (een marker is enigszins overdreven op een 5 hectare plas lijkt mij). De schroef sloeg vast en de boot was met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Een dag later hielpen de bayliff’s van Abbey ons met een roeiboot om de boot los te krijgen. Nadat de zekering van de boot was vervangen ging de sessie weer verder. We vingen iets van 6  (kleine) karpers (en een snoek) en besloten op vrijdag maar weer richting Nederland te gaan. Ik was Sebastiaan natuurlijk dankbaar dat we het complex op konden voor deze dagen maar de vangsten bleven ditmaal helaas uit. Volgende keer weer beter. Abbey Lakes is en blijft natuurlijk wel een top lokatie!

September 2014

Ik ben net een dag terug van een heerlijke sessie op Loison (High banks). Op zich een leuk water met veel natuur. eer dat je bij plaats van bestemming bent rij je eerst een paar kilometers dwars door het bos heen.  Maar dan heb je ook wel iets…Het water is niet helder (integendeel) en niet groot. De plas waar ik een weekje zou gaan vertoeven was slechts 1,6 Ha. De andere plas Oaks genaamd is 3 Ha. De diepte varieerde van 60cm tot max 1.10m. Gemiddeld heb ik op 80 cm gezeten. Een verslag over de sessie komt er een deze dagen op te staan onder 2013-2014 High Banks. Ik kan je wel alvast verklappen dat ik de grootste vis van het bestand heb gevangen. De spiegel Belly kwam binnen op 19,5 kg. Totaal had ik in 6 dagen 44 karpers (ik heb het voor de eigenaar bijgehouden in het boek van de catch reports met de gewichten erbij).  Hier alvast een foto en ergens volgende week staat het volledige verslag erop!

Belly_19,5kg Augustus 2014

In de maand augustus heb ik weinig gevist…geheel tegen mijn natuur in…maar we zijn naar onze vrienden Phillipe en Marie Jo Lavigne (de ex-eigenaars van Domaine de Saint Christophe en de huidige eigenaren van Petit Christophe) op vakiantie geweest in Spanje (dus toch “beetje vissen”..;-). Ik vertelde phillipe dat ik wellicht in de toekomst ook een water wil gaan kopen in Frankrijk met een huisje erbij (zoiets als Little Christophe maar dan misschien iets groter water). Hij wilde hier gelijk een gezamenlijk project van maken zo enthousiast was hij..maar ik heb geduld en wil even kijken in welke regio en hoe ik dit wil gaan doen. het is ook een beetje voor mijn “oude dag”zeg maar..;-) In september en oktober branden de sessies weer los (zelfs in november heb ik nog een week staan). Dan kunnen jullie weer het een en ander verwachten aan verhalen en verslagen dan de nieuwe wateren. Ciao voor nu!

Juli 2014

Ik besloot om toch nog eens een keertje richting Pad’s Lake te gaan voor het vervolg van mijn eerdere sessie van 3 dagen wellicht om ook nog wat extra opnames te maken voor de nieuwe dvd. Dat laatste is er dubbel en dwars uitgekomen! In 5 dagen tijd ruim 50 (!) karpers op de kant. padscameraEen uitgebreid verslag kun je uiteraard weer lezen op 2013-2014 Pad’s Lake 2. Deze sessie werd dus een groot succes…ondanks het harde verlies via penalty’s  van ons Oranje probeerde ik mij volledig te concentreren op het vissen…en dat lukte aardig! Wat een geweldig complex is Lac des Rogers toch! Lees gauw het verslag!

Juni 2014 (2)

Net terug van mijn tweede sessie voor de nieuwe dvd.  En wat voor een sessie!  Noir Fontaine. Een uitgebreid verslag over de sessie kun je lezen op sessies 2013-2014 Noir Fontaine 2014. Het waren slechts drie nachtjes…maar wat een nachten! Ik had er 13. Lees snel het verslag! Tevens kreeg ik de melding dat deze site de 200.000 (!) unieke bezoekers is gepasseerd ( zie de award die ik al kreeg toen ik de 150.000 passeerde)! Dat is zeker voor een “personal website” een gigantisch hoog aantal!  En daar ben ik best wel een beetje trots op….;-) dit alles dankzij jullie….;-)  !!schub20,2

Juni 2014

Deze maand begint het eindelijk allemaal een beetje los te komen. De eerste sessie voor de dvd is achter de rug en de tweede staat al gepland voor aanstaande vrijdag! … Maar….eerst nog even dit…Afgelopen weekend werden de hengels “uit het vet” gehaald en de opnames voor Deel X van Betaalwater in Frankrijk gestart. Ditmaal was het de beurt aan Pad’s Lake van het schitterende complex Lac des Rogers.  Een uitgebreid verslag van deze sessie kun je vinden op sessies 2013-2014 Pad’s Lake. Bij aankomst viel mijn mond open van een schub39_photomagicschitterend chalet dat voor ons klaar stond op stek 3 ! Wat een luxe…stroom en een compleet ingerichte keuken tot je beschikking. Op vijf meter afstand stonden de rodpots klaar voor actie. Binnen enkle uurtjes kwamen al diverse mooie vissen onze onthaakmatten bezoeken…waaronder deze (net geen veertiger…;-) schitterende schubkarper.

 

Mei 2014
De maand april heeft weinig vis op de kant gebracht…dat kan ook niet anders want ik ben niet in de gelegenheid gesteld om een sessie te plannen…Hoe anders gaat dit worden in mei! Ik heb sowieso al twee sessies gepland voor de nieuwe dvd (deel X alweer!). Ook ga ik dit jaar veel sessies maken in de maanden september, oktober en november. Uiteraard laat ik de maand juni voor een groot gedeelte voorbij gaan qua sessies om te kijken hoe het Nederlands elftal wereldkampioen gaat worden…(ik weet het …ben positief ingesteld). Ik ga voor de verandering in deze maand veelal vissen in de Nederlandse grachten en kanalen. Dit is iets waar ik vooral vroeger wekelijks te vinden was. Met een aardappeltje tegen de duckdalfen aan liggen. Of onder de bekende bruggen. Zonder pieper (!) alleen maar letten op je waker en ervoor zorgen dat je op het juiste moment aansloeg….anders was de kans van blanken wel erg groot geworden. Ik ga jullie uiteraard hiervan op de hoogte houden. Mijn eerste sessie op Pad’s lake zal plaats vinden in de laatste week van mei. Tot dan!

April 2014

De maand maart is een beetje (te) snel voor mij gegaan…slechts een sessie op Vaumigny is niet genoeg voor mijn karperhonger. En dan te bedenken dat april ook stil wordt in verband met diverse verplichtingen (concerten, competitie tennis…etc). Maar vanaf mei ga ik stevig uitpakken. Er staan al sessies gepland naar Noir Fontaine en Pad’s Lake. Ook zullen dit jaar nog Loison en en wat andere complexen bezocht worden. In het najaar misschien weer een bezoek aan Chateau Moulin. bevroren molensIn de tussentijd ga ik wel wat vaker in Nederland vissen. Beetje pionieren…want om eerlijk te zijn heb ik al jaren niet meer serieus gevist in Nederland. De grachten hebben ook zo zijn charmes hoor…natuurlijk ga ik ook de grotere plassen bezoeken (wellicht het IJsselmeer). Kortom de hengels gaan het weer ouderwets druk krijgen dit jaar! Uiteraard hou ik jullie allemaal weer op de hoogte hiervan! Tis nog wel koud hoor ‘s-nachts….

 

Maart 2014

mainline20De aftrap voor het nieuwe seizoen is geweest. ik heb een tweedaagse sessie (eigenlijk te kort…) gehouden op één van mijn favoriete wateren Etang de Vaumigny.  Franck liet de twee kleine nieuwe wateren die ook bij het Vaumigny complex horen uitgebreid zien. Dit wil hij dit jaar open gaan stellen voor vissers. Wat een “straf” om zo je werkafspraken te moeten maken…;-) Een verslag over de korte sessie kun je lezen op sessies 2013-2014 Vaumigny 2014 . Verder is mijn bestelling van voor aanvang van het nieuwe seizoen weer binnengekomen. Dat is net een verlate kerst voor mij….De vele dozen openmaken is zo spannend…;-) Hoewel je al weet wat erin zit… 

Februari 2014

De beurs van 2014 zit er weer op! Dit is alweer de tweede keer dat ik na de beurs ziek op bed ben komen te liggen….maar dat mag de pret niet drukken voor wat betreft de beurs. Ik stond op de grote stand van Paddy Hengelsport. Enorm veel (15.000!) toeschouwers passeerde mijn stand. De verkoop van deel 9 ging weer ouderwets goed! Iedereen wilde graag zijn serie compleet houden! Uiteraard kun je vanaf heden de nieuwe dvd weer on line bestellen. Verder kan ik niet wachten tot het seizoen weer gaat beginnen. Uiteraard staat dit jaar Vaumigny weer op de agenda evenals vele nieuwe bestemmingen voor deel 10! Enfin, ik hou jullie weer als vanouds op de hoogte! Mijn stand bij Paddy Hengelsport stand2014

Januari 2014

Als eerste wil ik iedereen een geweldig nieuwjaar toewensen met veel gezondheid en vooral veel dikke vissen..;-) Voor mij  breekt er nu een drukke tijd aan om de nieuwe dvd te gaan uitbrengen. Dit jaar sta ik weer op de stand van “Paddy Hengelsport”. Dit heb ik in een grijs verleden ook al eens gedaan. Het is volgens mij de grootste stand van de beurs….dus met andere woorden…je kunt mij bijna niet missen. Uiteraard ga ik in maart weer naar Vaumigny toe! Verleden jaar had ik in mijn eerste sessie twee geweldige steuren en een 52 ponds spiegel! Na de beurs (7 en 8 februari) is deel IX ook via de website weer te bestellen. Wellicht zie ik jullie weer op de beurs!

December 2013

Het jaar 2013 zit er bijna weer op…Dit jaar heb ik weer een schitterende dvd kunnen maken! Deel IX is een feit. Het editten is achter de rug en de dvd staat als een huis. Mooie vissen en mooie nieuwe wateren staan hier weer op. Ditmaal waren er vier wateren van http://www.visvakanties.nl/ die deze dvd complementeerde. NaamloosIMG_8341Op de beurs (eerste weekend van februari) vind de officiële release plaats. Ik sta ditmaal op de grote stand van “Paddy Hengelsport”. Pas na de beurs is de dvd on line te bestellen. Verder wens ik iedereen een geweldig succesvol 2014 toe met vooral veel gezondheid en niet in de laatste plaats veel strakke lijnen..;-) !!!!!

November 2013

Nou, de laatste sessie (n.a.w.) van 2013 zit erop! En wat voor één…Ik ging naar Frankrijk voor twee redenen. De eerste was opnames maken voor mijn nieuwe cd en de tweede reden was heerlijk vissen op mijn “thuiswater” Petit Christophe. Ik had daar het record al scherp gesteld met de mooie schub “Déna” (21,5 kg) maar……..dat is een beetje verpulverd door een andere schub…nu “Jack Bauer” genaamd. Ik zat naar de serie “24” te kijken toen ik een enorme run kreeg en bij de aanslag al merkte dat het om een groot exemplaar ging…Een uitgebreid verslag vind je op  sessies 2013-2014 Petit Christophe 2013. Verder heb ik totaal vier karpers gevangen en alle vier de karpers gingen de 40 pond over…de vissen zaten echt op hun topgewicht. Ook een gigantische spiegel van 23,5 kg bezocht mijn onthaakmat! Verder ben ik helaas de beurs in Utrecht misgelopen..kwam er te laat achter dat dit al verleden week was. Ik was nota bene nog gewoon in Nederland… In ieder geval hoop ik dat deze beurs voor iedereen een groot succes is geweest! Uiteraard ben ik er zelf weer bij  in Zwolle

JB24kg Oktober 2013

Zo, de laatste sessie voor mijn dvd zit erop! Een mooie sessie ook nog eens op Croix Blanche. In vier dagen en nachten ving ik 4 mooie karpers, talloze meervallen, kroeskarper, brasem, baars, snoek…kortom vis genoeg. Uiteraad ging ik voor de karper! En met 18 kg, 17 kg, 16 kg en 14 kg verzamelde ik een mooi moyenne. Als je het leuk vindt om meervallen te vangen met kans op mooie karpers dan is dit 3,5 ha water van Gareth Watkins zeker een aanrader voor je. Een uitgebreid verslag kun je lezen op sessies 2013-2014. Nu ga ik in november nog een kort weekje naar Christophe met mijn vriend Ruud Vissen Croix Blanche 029_photomagicom heerlijk (zonder cameradruk…;-) een beetje muziek te maken en te vissen. Wat een leven heb ik toch he…Volgend jaar 2014 staat nu ook alweer een beetje in de steigers. Uiteraard ga ik in maart weer naar Vaumigny toe (traditie he..;-) en daarna komen weer verschillende wateren van aan bod! De één weer mooier dan de andere. Wellicht wordt deel X  “The final season”…Na 10 jaar dvd’s maken en een boek schrijven is het wellicht tijd om binnen de karperwereld iets anders te gaan doen in de vorm van artikelen voor diverse (veelal engelse)karperbladen. Maar zover is het allemaal nog niet en wie weet…..is er nog wel een XI…;-)

September 2013

Ik ben net terug van Etang Blue en heb mijn hengels nu alweer klaar gezet om zaterdag wederom richting Franrijk te vertrekken voor twee sessies aldaar! Wat een leven he…;-). Mijn sessie op Etang Blue (van het complex Lac de Roger) was in één woord geweldig. Een uitgebreid verslag kun je lezen op sessies 2013-2014. De regen kon ons niet deren…. met een enorme (verwarmde) luxe caravan die tot onze beschikking stond (inclusief eigen douche en toilet) kwamen we onze tijd goed door. Slechts vijf meter van de waterkant verwijderd! De nieuwe boilies van Mainline (Essential I.B.) deden hun werk fantastich. In 5 dagen tijd 30 runs gehad (veelal ‘s-nachts niet gevist!) 26 verzilverd. Waaronder deze geweldige schub!….keep you posted..;-)..! 

 

Augustus 2013

Ik kom net terug van een weekje “vakantie” op Petit Christophe…Ik wist niet dat er zoveel mis kon gaan in een vakantie en het (gezien de omstandigheden) toch nog enigszins naar je zin kunt hebben…Voorbeeldje. Bij aankomst was mjin mobile al defect geraakt. Dus niet bereikbaar voor de buitenwereld. Ok, daar kan ik nog wel mee leven. Langzaam maar zeker kreeg ik elke dag enorme hoofdpijnen, maar de medicijnen deden dit onderdrukken. Ik wilde (voor het eerst) onderwaterbeelden gaan maken. Dus alles mooi ingericht laptop camera’s alles klaar en toen begaf mijn laptop het! De vangsten waren ondertussen goed te noemen, dat dan weer wel….Als klap op de vuurpijl ging ik ook nog eens door mijn rug heen…nota bene bij het tillen van een 20kg spiegel…even in het water staan en achteruit wegglibben en de vis vooruit….knak….nu gaat het gelukkig wel weer…Ik heb over de karpersessie zelf een verslag gemaakt wat terug te vinden is op sessies 2013-2014. In een weekje tijd (‘s-nachts niet gevist) toch een stuk of 20 mooie vissen gevangen. In de maand september moet het e.e.a. gaan gebeuren. Er staan  volop sessies op het programma voor de nieuwe dvd. Mijn eerste sessie is op Lac du Roger (uiteraard van visvakanties.nl). Daarna ga ik naar nog twee meren toe hierover later meer.    

 
Juli 2013
Deze maand slechts een paar sessies gedaan. Door de extreme hitte alles behalve succesvol…Ik ben nog naar Prunet geweest voor een paar dagen. Werkelijk een prachtig meer van 18 hectare. Een grindafgraving dus weer die enorme mooie blauwe kleur die de kalk veroorzaakt. Helaas geen beet kunnen krijgen…de karpers waren in de paai(!) nota bene en de temperatuur kwam niet onder de 30 graden. Ik keer zeker terug naar dit schitterende meer voor opnames voor de dvd. Verder heb ik vooral in Nederland nog wat korte sessies gedaan. Ik ben voor het eerst naar de  Ringvaart geweest…Tjah…op zich mooi hoor…alleen zitten hier ondertussen wel heel wat meervallen op en de “tankers” die voorbij trekken…ook dat is niet echt ontspannen…. Ben aardig wat toplood kwijtgeraakt zullen we maar zeggen. Van Mainline heb ik onlangs de nieuwe Esstials IB boilies toegestuurd gekregen. Ik ben benieuwd naar deze knikkers. Mijn eerst volgende sessie staat gepland voor eind augustus, ik ga dan een weekje “vakantie houden” op Little Christophe. Verder komen er nog sessies aan in september (mooie maand!) en oktober en november…dus nog kansen zat…;-)   
 
 Juni 2013
Ik heb in Juni helaas geen enkele sessie gedaan vanwege droevige privé omstandigheden. In juli heb ik nog wel het e.e.a. gepland staan. Ik hoop dat ik daar aan toe ga komen.  
 Mei 2013
Zo…Ik heb in mei in korte tijd even snel twee sessies gedaan….ik zeg gelijk er achteraan…beetje veel pech gehad…het weer was afgrijselijk. Ik ging even poolshoogte nemen op CarpoxR Ik heb daar eigenlijk alleen maar een hoop regen gevangen in twee dagen. Het is een schitterend water van 18 hectare. Ik heb totaal twee runs gehad waarvan ik er eentje wist te verzilveren. Een mooie (kleine) volschub kwam aan de kant. Verder was het arremoede. Zeker wat het weer betrof. De ene wolkbreuk na de andere viel mij ten deel. Jammer, want nu heb ik helaas ook nog geen opnamen kunnen maken voor deel IX. Maar, ik heb gelukkig dit jaar nog meer mogelijkheden hiervoor…;-) .  

 

 

April 2013 In de maand april heb ik weinig gevist moet ik bekennen….ik heb het te druk gehad om mijn 50ste verjaardag te vieren…..en het nagenieten van die geweldige sessie op Vaumigny! Wat ik wel gedaan heb is mijn bestellingen bij Korda en Mainline in orde gemaakt. Wat een feestje is het toch altijd als de “dozen” arriveren. Ik heb met verbazing de nieuwe Banofee boilie van Mainline geroken..Tjesus wat een geweldige boilie is dit! Ik kan niet wachten om deze aan mijn hair te gaan doen! Dit gaat dit jaar ongetwijfeld veel vis op de kant brengen.                   Maart 2013 Net terug uit Frankrijk. Mijn eerste sessie zit er weer op. En wat voor één! Een uitgebreid verslag vind je op sessies 2013-2014. Ik kan je alvast verklappen dat het één van de meest bizarre sessies ooit is geworden. Niet is alleen het Franse record steur weer terug in Nederlandse handen… maar ook kwam de mooiste diamantsteur van 88 pond (het oude record) op de kant! Verder kwamen ook nog eens een dikke vijftiger, dikke veertiger, een paar dikke dertigers en een meerval…..enfin lees zelf het verslag maar dan zie je o.a. ook nog eens deze foto…   Februari 2013 De nieuwe dvd is uit! De release vond plaats op de karperbeurs van Zwolle dit jaar. Het resultaat is weer heel fraai geworden. Op de beurs was ook dit deel weer een groot succes voor wat betreft de verkoopcijfers. Op 7 (!) exemplaren  na was de dvd uitverkocht! Ik was ook erg blij met de kritieken van de “kenners”. Danny Fairbrass van KORDA vond dit met afstand mijn beste deel. Wellicht komt dit ook een beetje vanwege de mooie beelden van het nieuwe water “The Road Lake” van Danny…;-) Ook over de cover werd het e.e.a. afgediscussieerd…..Persoonlijk wil ik het concept niet veranderen omdat je op deze manier een eenheid van alle delen krijgt. “Helaas” denkt  Ali Hamidi (ook KORDA) daar compleet anders over….;-) Hij is een sterk voorstander om de cover sterk te gaan veranderen. Ik denk hier nog even na voor wat betreft deel IX. De wateren zijn al bekend voor deel IX waar ik dit jaar na toe ga! En ik kan je vertellen daar zitten weer juweeltjes tussen. Ook op deel IX komen de wateren van http://www.visvakanties.nl . Dit is echt een top agentschap die ik persoonlijk iedereen kan aanbevelen! Ik heb er in het verleden al vele meegemaakt…..dus ik kan het wel een beetje weten denk ik…;-) Verder wil nog even mijn complimenten geven aan de enorme eerlijkheid en professionaliteit van Danny Fairbrass. Op 28 december jongst leden overleed zijn topvis “The Giant” op Gigantica. Dat is voor een betaalwater een enorme klap. Vele eigenaren zwijgen dit (helaas…) dood voor enkele  jaren….. Danny liet het één dag later direct publiceren op de site van Gigantica! Niets anders dan respect voor deze man! Januari 2013 Het nieuwe jaar is begonnen en ik wens al mijn collega vissers een mooi en vangrijk 2013 toe! De nieuwe dvd “Betaalwater in Frankrijk deel VIII” ligt alweer klaar! Op de karperbeurs van Zwolle zal de dvd officieel uitkomen. Ik sta dit jaar weer (net als alle voorgaande jaren) samen op de stand met Leon Bosveld. De uitvinder en “Godfather” van de Power-catcher baitboten. Het vissen ligt momenteel even stil…het ijs komt langzaam maar zeker weer op de wateren…:-( Mijn eerste sessie staat gepland voor halverwege maart. Uiteraard vind deze plaats (geheel volgens traditie) in Vaumigny. Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op de karperbeurs! Kom gerust even langs voor een praatje!  December 2012 Het jaar 2012 zit er nagenoeg weer op. Ik laat de karpers tot aan maart weer even met rust. Dit jaar een mooi resultaat gehaald. De uitschieter dit jaar was Etang Negreloube.  Zeker wat betreft de grotere vissen. Op ” Gigantica Road Lake” heb ik het het meeste naar mijn zin gehad. Enorm veel runs op een schitterend water. Dit alles staat natuurlijk weer op mijn nieuwe dvd. Deel VIII is klaar en wordt klaar gestoomd voor de beurs in Zwolle. Daar vindt traditiegetrouw de release plaats. Ik ben tussen de bedrijven door nog even naar Abbey lakes toe gegaan. Het was niet druk en ik koos voor stek 12 op Fox. Helaas slechts één run gehad en een metertje of 10 vanaf de kant verspeeld (wel zware vis). Het regende constant…en dan is zo’n sessie op een gegeven moment niet leuk meer. Verder heb ik geen groot nieuws meer en ga ik in de maand december en januari mezelf vooral weer voorbereiden op het visseizoen van 2013! Ik wens iedereen prachtige kerstdagen en een geweldig uiteinde! November 2012 Ik kom net terug van een sessie op Etang Negreloube. Een verslag hierover kun je vinden op sessies 2011-2012 Etang Negreloube 2012. De sessie ging vooral gepaard met erg veel regen…..Dit was overigens de laatste sessie voor opnames van “Betaalwater in Frankrijk deel VIII”. Met een schitterende schub van 46 pond en 1.12m heb ik geluk gehad om de slagroom op de taart te spuiten deze dvd! Ook kwamen er nog mooie spiegels voorbij van 37 pond en 44 pond. Kortom het was een mooie regenachtige sessie…alleen inpakken in de stromende regen is geen pretje…;-) Als alles opgedroogt is dan ga ik wellicht dit jaar nog een sessie doen op Abbey Lakes. Lekker dichtbij en van alle gemakken voorzien…en het belangrijkste…veel grote vissen!

 Oktober 2012 Nou, we komen net terug van een sessie op Etang Kingshaw. We waren hier voor opnames voor de nieuwe dvd. Ik kan je vertellen dat ondanks dat ik een abonnement had op de wat kleinere karpers toch tevreden bent geweest over de sessie.  Er zijn vele mooie opnames gemaakt voor de nieuwe dvd.  Een verslag van de sessie kun je vinden op  sessies 2011-2012 Etang Kingshaw 2012. Mijn laatste sessie voor de dvd wordt Etang Negreloube. Over anderhalve week ga ik naartoe. De verwachting is groot gezien het bestand wat daar zwemt…;-) Verder ben ik weer eens een foto tegengekomen uit mijn “big game” tijd….een foto van mijn vader die mij hielp met de dril van n.a.w. een gigantische rog….helaas hebben we de vis verspeeld…..gelukkig hebben we de foto’s nog…….
September 2012
Ik sta op het punt om een volgende sessie te maken in Frankrijk voor de nieuwe dvd. Heerlijk aankomende week achter de stokken zitten. Ik wil graag nog even laten weten hoe het bij mij ook alweer allemaal begonnen was dat hele karpervirus…..wel…..daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn! Het begon allemaal met deze foto van mijn vader. Deze foto komt uit 1966 (ik was toen 3 jaar). Toen ik een jaar of zeven was was dit voor mij een enorme grote vis (en eigenlijk op een bepaalde manier nog steeds…)! “Als ik ooit eens zo’n grote vis zou kunnen vangen….” Deze foto kwam ik vorige week tegen van mijn vader en zoals jullie zullen begrijpen is dit de meest dierbare visfoto die ik in mijn bezit heb. En ja…ik vind de vis nog steeds groot!
Fred vanVoorst 1966
 
Augustus 2012
De eerste twee weken van augustus zitten erop, evenals mijn eerste twee sessies! Heerlijk om weer eens langs de waterkant te zitten. De eerste week was naast het vissen ook gelijk echt vakantie. Het huisje (vanaf nu te boeken via www.visvakanties.nl) van Little Christophe (Petit Christophe) was onze bestemming. Geen camera niks achter me alleen maar lekker vissen (vooral veel 20kg+ karpers proberen te vangen) en pokeren…;-). Een verslag kun je vinden op sessies 2011-2012 Petit Chrtistophe. Er gebeurde iets deze week waar ik heel trots op ben………..kijk maar snel naar het verslag!  De tweede week was absurd heet! Ruim 40 graden doet geen goed aan de vangsten. Het schitterende Chateau Moulin stond op het programma. Een verslag hierover kun je vinden op sessies 2011-2012 Chateau Moulin. Verder heb ik de ontwikkelingen rond de Euro Carp Group (ECG) zowel op TV als om mij heen gevolgd…Triest dat dit allemaal zo gelopen is. Ik hoop ook echt dat de benadeelde klanten in ieder geval hun geld terug krijgen….Zoals jullie zullen begrijpen distantieer ik mij compleet van de handelswijze van ECG.
 
 Juli 2012
Voor mij een ongebruikelijke stille maand geweest…nog geen sessies gedaan. Maar daar komt wel een einde aan! Vanaf 4 augustus zit ik twee weken in Frankrijk, dan in september weer een week en in oktober nogmaals een week. Ik heb verleden week overigens een meer dan gezellige avond gehad met Erik en Marion van Visvakanties.nl . Drie van de vier wateren op de nieuwe dvd zijn bestemmingen van http://www.visvakanties.nl .  Ik ga o.a. naar Chateau Moulin en Negreloube. Werkelijk fantastische wateren met mooie bestanden. Ik kan echt niet wachten om de auto te starten en wegwezen hier…Het weer is nu prachtig en ik zie de karpers al voor me draaien op het wateroppervlak….pfffff…nog even geduld!
 
Juni 2012
Wat een deceptie…..Nederlands elftal na drie partijtjes naar huis…onbegrijpelijk met de wetenschap dat je nog steeds in potentie één van de sterkste elftallen ter wereld hebt. Maar goed, tis gebeurd en het heeft een voordeel dat ik weer keuze heb uit (extra) twee lange visweekends. Waar ik naar toe ga weet ik nog niet. Even het weer afwachten en dan wellicht op het laatste moment het gaspedaal intrappen. Deze maand dus niet echt veel nieuws. Ik heb het eerste gedeelte van mijn nieuwe dvd al redelijk goed in de steigers staan (werkelijk schitterende opnames bij Road Lake Gigantica). Ik heb het gestuurd naar Danny Fairbrass om te kijken of hij nog tips heeft voor het editten. Ik hoor dat er de laatste tijd (via facebook) goed gevangen wordt op Abbey Lakes, maar dat is ondertussen een soort standaard geworden. Ik heb nog wel even tussen de bedrijven door het nieuwe type Powercatcher in mijn bezit gekregen. Leon Bosveld heeft tegenwoordig nieuwe printplaten in de boot ingebouwd. Hiermee kun je nog directer sturen en is veel minder storingsgevoelig. Kortom wederom een verbeterslag voor de Powercatcher van Leon Bosveld! 
Mei 2012
Nou…de eerste sessie voor mijn nieuwe dvd zit erop! En wat voor eentje! Ik ben toch wel een bevoorrecht karpervisser hoor (al zeg ik het zelf) ! Ik mocht weer eens op een gloednieuw karpermeer vissen als eerste…! Het is het nieuwe KORDA meer van Danny Fairbrass. De naam is… “Gigantica Road Lake”. Ik ben er drie dagen geweest en heb 35 karpers gevangen! Schitterende opnames voor deel VIII zijn er gemaakt! Een uitgebreid verslag hierover vind je op sessies 2011-2012 The Road Lake 2012. Verder is het laatste nieuws dat Little Christophe te kooop staat…voor slechts €155.000,– , als dit je iets lijkt dan kun je via mij meer informatie hierover krijgen. Phillipe en Marie Jo stoppen er namelijk mee en gaan verhuizen naar Zuid-Frankrijk….Ik ga het toch wel een beetje missen denk ik…….
 
 
April 2012

Mijn eerste sessie is een feit. Ik heb een (korte) sessie gemaakt op Vaumigny. Traditiegetrouw doe ik dit dus elk jaar. Een verslag hierover is te vinden op sessies 2011-2012 Vaumigny 2012. Op verzoek van mijn vrienden Franck en Dorita (eigenaars van Vaumigny)heb ik het laatste nieuws van deze maand iets aangepast….. Ik heb net mijn “DVD -schema” voor het aankomende jaar rond gekregen met Visvakanties.nl. Ik kan niet wachten totdat de camera weer loopt en er mooie beelden gaan volgen. Ik begin “pas” in augustus met de opnames. In de maand juni ga ik niet naar Frankrijk toe…ik ga vanuit mijn huiskamer kijken hoe Nederland Europees kampioen gaat worden…;-) En verder ga ik mij nu opmaken voor mijn tour (gitaarconcerten) naar Hongkong en in mei gaan we ons gereed maken voor het “vrije tijds karpervissen”! Mijn favoriete complex Abbeylakes zal ik zeker met enkele bezoekjes gaan “lastig vallen”…;-) 

 Maart 2012      

Het startschot voor het nieuwe seizoen duurt nog maar een kleine twee weken! Dan ga ik traditie getrouw naar Vaumigny toe! Heerlijk weer een paar dagen in alle rust me ding doen. Aanstaande zaterdag ga ik naar Leon Bosveld voor mijn nieuwe Powercatcher (altijd een feestje..;-). Verder ben ik druk bezig met Visvakanties.nl om het nieuwe seizoen in te vullen voor dvd opnames. Uiteraard hou ik iedereen op de hoogte van de resultaten en waar ik geweest ben. Dat het een druk jaartje gaat worden voor wat betreft het vissen dat staat alweer vast! Ik heb sinds gisteren eindelijk een goed “swinger systeem” van Delkim gemonteerd op mijn rodpod en mijn Delkims. Het vorige systeem (met dat halve maandje dat je tussen je ring van je rodpod moet zien te krijgen…) was waardeloos. Dat heeft mij zoveel stress gekost….elke keer weer opnieuw de boel monteren en het bleeft er maar tussenuit vallen. De vele klachten die ik op een gegeven moment aan Delkim bekend maakte hebben dus uiteindelijk geholpen. Dit is het geheim van de smid…en het werkt! Nu nog de runs….;-)

Februari 2012

Vanaf vandaag is deel VII ook online(via het contactformulier) te bestellen !   Nou, de karperbeurs in Zwolle zit er weer op en we kunnen niet meer wachten tot we de eerste hengel gaan uitvaren…;-). Momenteel kunnen we onze onderlijntjes alleen nog maar uitschaatsen….Ondanks dat ik een (lichte) longontsteking aan de beurs heb overgehouden is het toch weer leuk geweest. Helaas heb ik moeten vernemen dat vele visvrienden mij niet hebben kunnen vinden…dat is spijtig want ik stond samen met Leon Bosveld (Powercatcher) in hal 2. Ik geef toe dat we niet echt een goed zichtbare stand hadden (beetje achteaf hoekje). Mick Payne (organisator) verzekerde ons dat hij dit volgend jaar goed zou maken..nou, ok dan maar. ook de eigenaars van het Boysaway complex waren helemaal uit Frankrijk gekomen om de eerste boekingen in ontvangst te nemen. Dit nieuwe complex kon weleens de verassing van 2012 worden! Ik wens iedereen nog even sterkte met het “uitzitten” van de tijd tot het ijs weer van onze gebieden is verdwenen!   

Januari 2012      
Nou, als eerste wil ik iedereen een geweldig 2012 toewensen met vele nieuwe PB’tjes! De nieuwe dvd is helemaal klaar (deel VII alweer) en gaat uitkomen op 4 februari 2012 op de karperbeurs van Zwolle. Ik sta samen met Leon Bosveld (de uitvinder en bouwer van de beste voerboot die er is …de Powercatcher) op de stand dit jaar. Ook zou ik op de beurs veel aandacht geven aan één van de beste betaalwateren  van het afgelopen jaar, het complex van “Boysaway”. De eigenaar (Steve Friendship) zou ook aanwezig zijn om eventuele boekingen alvast te noteren. Mijn advies is doe dit dit zo snel mogelijk want ik vrees dat het de aankomende jaren daar weleens vol kan gaan zitten! Ze gaan het aankomende jaar eigenlijk pas echt open voor de karpervissers…verleden jaar was een soort “pilot”. Doordat de pilot meer dan succesvol is geweest krijgt het dus een vervolg.  Even terugkomend op de nieuwe dvd. Ik krijg vele e-mails met de vraag of deel VII al te bestellen is via internet. Na de beurs is deze dvd online te bestellen. De primeur blijft dus in Zwolle. Verder heb ik geen bijzonderheden. Mijn eerste sessie staat al wel gepland voor maart, traditiegetrouw is de aftrap op Vaumigny! Wellicht dat (als het weer zo blijft) ik iets eerder nog eens ergens ga buurten (Abbey?)….maar dat is nog onzeker….;-)    

December 2011

Nou, het karperjaar 2011 zit erop! Mijn laatste sessie heb ik gehouden op een van mijn favoriete complexen Abbey lakes. Slechts twee dagen hielden we het vol…geen piep, koud en veel regen. Toch heb ik het altijd wel naar mijn zin. Maar wat mij echter op viel deze sessie was dat ik die redacteur (ik zal geen namen noemen…) van dat karperblaadje “de Spiegel” tegenkwam. Deze man is/was (?) zwaar tegen betaalwater. “Principieel” noemde hij dit.  Vroeger probeerde hij zelfs met mij discussies hierover uit te lokken …ik ga dit soort discussies nooit aan want ik ben van mening dat iedereen zijn ding doet op zijn manier en ik respecteer iedereen zijn mening hierin. Deze “wannabe” ben ik onderhand niet alleen op Abbey tegengekomen …maar ondertussen ook al bij Gigantica en bij Rainbow…tjah dan zakt mijn broek een beetje af hoor, principieel tegen betaalwater zijn maar zelf toch even proberen …Maar goed, mijn jaar zit erop en ik ben apetrots op mijn nieuwe website award (!). Meer dan 25.000 unieke bezoekers en al over de 100.000 hits binnen een jaar. Wow…ik kan niet wachten op 2012! Ik wens iedereen prettige feestdagen en volgend jaar hoop ik jullie weer op de hoogte te kunnen houden van mijn vissen op betaalwater in Frankrijk!

November 2011

November is een drukke maand voor mij geweest. Ik heb veel moeten optreden(gitarist he…;-) en heb in de tussentijd nog even een nieuwe cd uitgebracht…(hierover kun je alles lezen op http://www.alexvanvoorst.nl) . Terug naar het vissen! Een dag (!) na mijn laatste concert reisde ik gelijk af richting Vaumigny. Een verslag hierover kun je vinden op sessies 2010-2011 Vaumigny(2) 2011. Of ik dit jaar nog een sessie plan weet ik niet…ik vond het erg koud (vooral erg veel mist)…wellicht nog een keertje Abbey lakes ( schitterend complex en lekker “dichtbij”)…

Verder is het grote nieuws dat de nieuwe dvd “Betaalwater in Frankrijk deel VII” af is !!! De mooie sessie op het complex van “Boysaway” vormt wat mij betreft het hoogtepunt. Verder staan er mooie beelden en sessies op van Cheminel en Saint Leonard. Ook laat ik op deze dvd uitgebreid zien welke systemen ik gebruik. De dvd zal gereleased worden op de beurs van Zwolle 2012 op 4 en 5 februari. Ik zal dit jaar weer staan op dezelfde stand met Leon Bosveld (Powercatcher).

Oktober 2011

Net terug uit Turkije en nu al weer wat sessies gepland…wat een leven heb ik toch he…;-) Natuurlijk ga ik dit jaar nog even naar Vaumigny toe. Helaas kan ik in oktober geen sessies doen omdat ik dan druk bezig ben om mijn nieuwe CD (zoals je wellicht weet ben ik buiten een karpervisser ook nog eens een gitarist…zie http://www.alexvanvoorst.nl ). De nieuwe cd komt uit op 15 november dan geef ik deze avond  ook nog eens een concert in Theater Pepijn te Den Haag en een dag later vertrek ik voor de rest van die week naar Vaumigny….voor me rust zeg maar. Verder dus geen spectaculair karpernieuws.

September 2011

Ik ben net terug van een “familie sessie” op het schitterende complex van Abbey Lakes. De opdracht was ditmaal niet simpel (meer een soort Mission impossible) maar is volledig geslaagd. Een verslag hierover kun je vinden op sessies 2010-2011 Atilla 2011. Verder neem ik nu even een korte pauze….;-)….. uitblazen (na al die zware karpers te hebben gevangen dit jaar) op Turkye! Bij terugkomst ga ik snel weer wat sessies plannen. Ik heb met Jeroen Flokstra een leuke sessie in het verschiet (eveneeens op Abbey) met wellicht een “suprise”…maar dit laat ik als “teaser” even in een rookgordijn hangen…;-). Verder kan ik nog melden dat deel VII nagenoeg af is! Alle sessies zijn al ge-edit en nu is het een kwestie van “fine tunen”…Ik ben er weer trots op! Verder heb ik nog de voorpagina(!) van het Franse visblad “Planete Pêche” gehaald met de 30 kg spiegelkarper op Vaumigny dit jaar.

 
Augustus 2011     

Nou….ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen..ik heb één van mijn beste sessies ooit meegemaakt! De opnames voor deel VII zijn mede hierdoor een groot succes geworden. Het karpercomplex “Boysaway” is in één woord geweldig! Een verslag van deze waanzinnige sessie is te vinden op sessies 2010-2011 BoysawayOok mijn “vakantie sessie” op Petit Christophe is goed verlopen. Op dit mooie water heb ik mijn laatste “target vis” weten te vangen! Een waanzinnig mooie spiegel en naar mijn weten de grootste spiegel die hier rond zwemt. Ook een verslag van deze sessie is te vinden op sessies 2010-2011 Petit Christophe 2011.  

Juli 2011

Ik ben net terug uit Lake Leonard..het verslag kun je terug vinden op sessies 2010-2011 Etang Leonard. Wellicht heb ik voor ECG een pareltje mogen ontdekken voor wat betreft een nieuw karpercomplex. Ook dit kun je terugvinden op sessies 2010-2011 Etang Leonard.  Verder kan ik melden dat ik alle e-mails persoonlijk probeer te blijven beantwoorden binnen een redelijk tijdsbestek. Maar zoals jullie weten zit ik natuurlijk regelmatig in Frankrijk in deze tijd. Ook de bestellingen van de dvd’s probeer ik tijdig de deur uit te doen. Over twee weken ga ik voor twee weken wederom met camera’s bewapend naar een nieuw water van ECG. De tweede week ga ik dan proberen (zonder filmcamera’s) om Déna te vangen op een nog hoger gewicht dan 2010 op Petit Christophe ! Ook hier komt uiteraard weer een verslag over. Ik hoop dat iedereen met dit mooie weer records zitten te breken!

Juni 2011

Nou, de eerste opnames voor deel VII op Le Cheminel zitten er alweer op.  Een uitgebreid verslag hierover vind je bij sessies 2010-2011 Le Cheminel. Het doet mij verder goed dat ik het voor elkaar heb gekregen om ECG (Euro Carp Group) weer van een nieuw water te voorzien.  Tevens heb ik nog een foto gallery toegevoegd onder diversen. Deze gallery zal ik in de toekomst blijven bijvullen.

Juni 2011

Ik kom net terug van mijn sessie op Etang du Grand Chene. Een exclusief watertje in noord Frankrijk met een schitterend huisje wat van alle gemakken voorzien is. Een verslag van deze sessie vind je op Sessies 2010-2011. Verder begin ik volgende week een sessie voor mijn nieuwe dvd.  Ik heb nogal wat sessies staan voor dit jaar! Heerlijk….laat de zomer maar komen! Ik ben er klaar voor met de New Grange Freezers en de Pineapple snowman van Mainline baits! Ik gebruik tegenwoordig de N Trap van Korda voor mijn rigs en ben daar zéér over te spreken. Mijn nieuwe Powercatcher die ik van Leon Bosveld heb gekregen is uiteraard fantastisch….simply the best! 

Mei 2011  

De maanden april en mei staan vooral in het teken van het uitproberen. Ik heb van Mainline nieuwe boilies gehad en van Leon Bosveld mijn nieuwe Power-catcher baitboat. Ook mijn nieuwe KORDA spullen dagen me weer uit voor nieuwe innovatieve ideeën! Beide sessies zijn een groot succes gebleken. Ik ben nu net terug van alweer mijn tweede sessie (van drie dagen) op Le val Doré. Een uitgebreid verslag hiervan vind je onder sessies 2010-2011 Le Val Doré. Momenteel kan ik niet wachten op de aftrap begin juni voor de opnames voor deel VII. Ik ga verder in de maand mei nog enkele korte sessies doen in Nederland en wellicht nog even naar Frankrijk. Ik hou jullie op de hoogte!   

 Ik heb ter lering en vermaak nog een extra anekdote beschreven over een sessie op de Bosbaan te Amsterdam, deze kun je vinden onder klassieke sessies avondje Bosbaan….;-)  

Opmerkelijk is overigens nadat ik het record van Vaumigny heb gevangen  (30kg) Fisherman Holidays hiervan nog steeds geen melding heeft gemaakt op hun site. Dit is voor Frank en Dorita volgens mij nog eens een extra bewijs dat Fisherman Holidays niet geschikt is voor goede “up to date” informatie en onvoldoende presteert als agentschap…  

April 2011       

De eerste sessie op Vaumigny zit er op. Een verslag van deze geweldige sessie is terug te lezen op Sessies 2010/2011. Ik kan je wel alvast verklappen dat ik daar mijn 11e (!) meer record heb gevangen! Mijn tweede 60 ponder is daar een feit geworden. Deze vis is door Franck Renard (eigenaar) omgedoopt als Carpalex. Het was niet “moeders mooiste” maar het gewicht maakte veel (zoniet alles) goed! Verder heeft een Mainline (Tuna) snowman zijn vruchten afgeworpen en de camouflage technieken van Korda maakte mijn eerste sessie weer tot een groot succes. Mijn powercatcher was ook weer eens onmisbaar geworden voor me!    

Het nieuwe record van Vaumigny….60 pond…genaamd Carpalex!     
 
Maart 2011      

Het seizoen gaat bijna beginnen voor mij…nog eventjes geduld en dan komt mijn eerste sessie in beeld naar Vaumigny. Ik heb het geluk om weer als eerste dit jaar daar de aftrap te mogen doen! Ik ga dinsdag 22 maart er naar toe en hoop dan enkele karpers en steuren uit hun winterslaap te halen…;-). Morgen (4 maart) ga ik naar Leon Bosveld om mijn nieuwe Power-Catcher op te halen! Altijd weer een feestje….;-)       

Februari 2011              

Zoals jullie zien is de nieuwe website in de lucht. De vorige website was best wel cool…voor 1992!!…;-) Deze site is overzichtelijker en kan ik gemakkelijker mijn up-dates verzorgen. Wat is er gebeurd in februari? Op visgebied weinig…daar omheen des te meer. De beurs is geweest in Zwolle en deel VI is een groot succes geworden. Op 12 (!) dvd’s na was ik op het einde van de beurs uitverkocht! Dit doet mij altijd deugt want met de wetenschap dat mijn delen  van “Betaalwater in Frankrijk” al meer dan 250.000(!) gedownload is via internet is het altijd maar weer afwachten hoe de verkoop gaat…Gelukkig nog steeds goed…;-) Dit jaar ga ik wederom  weer naar 4 mooie betaalwateren (voor deel VII alweer..). Gezien de merkwaardige bedrijfsvoering van TheCarpspecialist zal ik in ieder geval niet voor dit agentschap kiezen….Verder kan ik niet wachten op eind maart dan staat mijn eerste sessie naar (traditiegetrouw) Vaumigny weer op het programma!              

Januari 2011                

 Ik wil vanaf deze site elke karperliefhebber een goed en gezond 2011 toewensen met vele PB’s die maar gebroken mogen worden! Het grote nieuws voor dit jaar is dat op de beurs van Zwolle op zaterdag 5 en zondag  6 Februari (IJsselhallen) mijn nieuwe DVD zal uitkomen! Deel VI alweer van de reeks “Betaalwater in Frankrijk”. Ik zal samen met Leon Bosveld  (van de Powercatcher baitboat) een stand hebben. Uiteraard sta ik graag iedereen te woord die eens een keertje naar een betaalwater zou willen of gewoon informatie zoekt over een bepaald betaalwater. Ondertussen heb ik al meer dan 50 verschillende betaalwateren bezocht en weet ondertussen wel welke wel en niet goed zijn. Maar het is en blijft uiteraard wel mijn mening. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de agentschappen die hierin bemiddelen. Ook hierin heb je in mijn optiek enorme gradaties van goede en (zeer…) slechte tot aan ronduit onbetrouwbare.                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                

Deze DVD vind ik persoonlijk mijn beste…dit vanwege de mooie opnames en de vele karpers die mijn onthakingsmat kwamen opzoeken in 2010! Verder vis ik dit jaar uiteraard weer voor KORDA en Mainline en gebruik ik natuurlijk de vernieuwde Powercatcher baitboat van Leon! Ik hoop jullie snel te ontmoeten op de beurs!                

 Juni 2010                

Nou, laat ik maar gelijk met het grote nieuws komen ik vis vanaf heden voor :                        

                

                  

Let wel…Mainline Engeland. Waarom Engeland zou je je kunnen afvragen en niet Nederland daar kan ik kort over zijn…Ten eerste (de belangrijkste reden) is daar toch wel een kwaliteitsverschil. Ten tweede is het ook nog eens zo dat ik met Kevin Knight een goede band heb. Ik heb in mijn laatste sessies alles gevangen met Mainline snowman….en dat deed mij besluiten om eens een paar telefoontjes te gaan plegen en vandaag zijn we tot een mooi akkoord gekomen! Dus bij deze feliciteer ik mezelf namens jullie…;-)                

 April 2010                 

Alweer drie sessies zitten erop dit jaar. Mijn nieuwe aas laat mij toe nu toe niet in de steek! Mijn aaspresentatie kan niet beter……..Ik vis hier met een snowman die ingepakt was in een PVA zakje van KORDA.  Na het oplossen van het PVA is dit het resultaat!            

 Mijn volgende sessie staat alweer gepland voor over twee weken op Napoleon I. Een nieuw water met vele grote karpers. het water is dit jaar voor het eerst open en ik ben benieuwd. uiteraard komt er op deze site weer een verslag van! Er zullen dit jaar nog vele sessies gaan volgen. Alleen in juni ga ik Nederland niet uit….Ik ga voor de TV kijken hoe Nederland wereldkampioen gaat worden…;-)          

          

           

           

           

Februari 2010                  

Het jaar 2009 zit er weer op…maar mijn eerste sessie voor 2010 is al weer gepland op 11 maart. Traditiegetrouw ga ik dan altijd naar Vaumigny toe. Het seizoen is daar dan nog gesloten, maar ik mag dan alvast even “voorproeven”…;-) .Mijn DVD “Betaalwater in Frankrijk deel V” is een groot succes geworden op de beurs van Zwolle. Ik was op de zondagmiddag nagenoeg uitverkocht! Het is toch wel een kick om te zien dat veel mensen veel plezier beleven aan mijn DVD’s. Totaal zijn er ruim 200.000 dvd’s van mij momenteel in omloop in Nederland, België en ja…zelfs in Frankrijk….!!! Deel I,II,III,IV en V zijn een succes gebleken! Ik krijg vele leuke reacties en enorm veel mail met de nodige vragen. Ik beantwoord altijd mijn mail…alleen soms duurt het een paar dagen. Wat is er veranderd in 2010…? Niet echt veel. Ik heb wel besloten om niet verder te gaan met Proline boilies. De markt heeft vandaag de dag zoveel meer en beter (!)te bieden en ik wil rustig (althans voor mezelf) de beste keuzes maken. Aas is namelijk erg belangrijk en je moet je grenzen blijven verleggen hierin. Wie dit jaar mijn sponsor wordt laat ik nog even in het midden.                 

Het “bedrijf” Fisherman Holidays heeft voor mij bewezen zeker niet het professionele bedrijf te zijn wat je mag verwachtten van een agentschap. Integendeel! Hierin heb ik mezelf enorm vergist. De details zou ik niet via deze site kenbaar maken dat vind ik niet chique. Maar dat ik niet geassocieerd wil worden met dit bedrijf dat is duidelijk.  Het bedrijf Fisherman Holidays heeft o.a. zich zeer laagdunkend uitgelaten over hun Nederlandse klanten. Wij Nederlanders worden “rare snuiters met een enorme geldingsdrang” genoemd….Niet erg respectvol naar je klanten toe lijkt mij….maar dat is mijn opinie…genoeg over deze amateurs, gewoon vermijden…bah! Groetjes, Alex