Etang Napoleon 2010

Andy Stevens heeft twee nieuwe meren in de Champagne streek gekocht en omgetoverd tot een klein karperparadijs! Het meer Napoleon I wordt dit jaar voor het eerst geopend voor de karperjagers. Ik mocht er alvast een kijkje nemen….Met stroom aan de bivy (!) en een overdekte picknicktafel is het allemaal wel super de luxe geregeld voor de karpervisser. Het bestand is nog niet bekend omdat Andy eenvoudigweg nog geen enkel zicht heeft op het originele bestand! Uit voorzorg heeft hij er verleden jaar wel al 167 karpers (veelal boven de 15 kg) uitgezet. De diepte varieert er van 1.20m tot aan 6.20m. In de eerste drie nachten en dagen kwamen slechts 3 karpers onze onthakingsmat opzoeken. Er zat wel gelijk mijn eerste veertigplusser bij van het jaar! Toen kwam Peter erachter dat er een plekje van een meter bij een meter vrij was van takken tegen de kant waar hij kon gaan liggen….dit leverde gelijk run op run op ! De ene karper was nog mooier dan de andere. Zelfs een ware Two Tone schub van 36 pond zat er tussen!

Uiteindelijk vond ik ook zo’n plekje echt onder de struiken gevaren met mijn Power-catcher baitboat…totdat ik echt niet verder kon! Ook hier kreeg ik de laatste dagen behoorlijk wat runs. We hebben in de laatste 3 dagen ons moyenne aardig weten op te schroeven en kwamen uit op 26 karpers waarvan we slechts 1 exemplaar vingen van 12 kg…de rest was boven de 15 kg, waarvan er nog eens 5 waren die de 20kg grens net aan passeerde!

De sessie had ook te kampen met veel pech…Twee (!) hengles braken….Met mijn (nota bene nieuwe) hengel probeerde ik de boot die onder de struiken was vast komen te zitten los te duwen…vanuit een overhangende boom….deze overhangende boom kon mijn gewicht niet houden en zoefde naar beneden…de hengel duwde de boot los en brak af tijdens de afduw….ik lag boven het water op de boom en tijgerde mezelf een weg terug de kant op….pfffff….Dat ik mijn hoofd ondertussen al  zo’n 10 maal had gestoten en het (voor mij) te lage huisje van de picknicktafel had ik al voor lief genomen…Peter brak zijn hengel doordat zijn slip weigerde mee te geven bij het aftrekken van zijn lijn om een montage erop te zetten….Maar nogmaals de sessie op zich was geweldig!

Hieronder een kleine greep uit de gevangen karpers van de sessie op Napoleon I. De spiegel langgerekte van Peter ging ruim over de meter heen! Het gewicht was 21 kg!