Heron 2009

Op woensdag 27 augustus ging ik samen met mijn vriend Ruud naar Abbey Lakes. Ik belde kort van tevoren nog even met Jeroen Flokstra van karpervijver.nl over de huidige situatie van het water (c.q. complex). Ik las namelijk op de “bekende” forumsites over betaalwateren nogal wat nare berichten…… Zelden tot nooit kom ik op deze forums…en toen ik hier weer eens een kijkje op ging nemen begreep ik ook meteen weer waarom ik nooit naar dit soort sites ga….Wat een Neanderthalers begeven zich onder dit soort sites….De “goede” uiteraard uitgezonderd. Het woord onfatsoenlijk is bij lange na nog niet toereikend voor deze groep “mensen”….Als deze “Peppi & Kokki” (excuses voor dit duo…) vissers ergens blanken dan ligt het aan alles behalve aan hun “viscapaciteiten”! Maar dat ze dan uit frustratie op de man af met naam en toenaam mensen gaan beledigen en wateren onterecht zéér negatief gaan afschilderen via dit soort forums over betaalwater slaat bij mij alles…Dat er geen “webmaster” op dit soort momenten ingrijpt is voor mij ook al een raadsel! Het is wellicht overbodig om te vermelden dat 99,9% van de “kritieken” die deze slapstickfiguren spuien complete nonsens is….maar dat is een detail.

Snel terug naar de sessie die ik op Heron heb gehad. Bij aankomst zag ik dat er meer wier op de vijvers stonden dan normaal. Uiteraard is het warme weer hier debet aan. Ook constateerde ik dat het complex druk bezig was met een wierboot (voor het eerst in mijn leven dat ik dit een betaalwater heb zien doen!) om vele stekken goed bevisbaar te maken voor de klanten! Ik zag dat mijn favoriete stek 9 (waar ik al reeds vele 40+ karpers heb mogen gevangen)  nagenoeg compleet wiervrij was gemaakt en besloot hier mijn kampement op te gaan zetten. Het bleef rustiger dan normaal…Ik denk dat misschien de wierboot voor onrust in de afgelopen dagen heeft gezorgd…..hoe durven ze ook….proberen het wier weg te halen…;-)…!

Maar doordat we een beetje onze vistechnieken aanpaste konden we toch nog aardig wat runs krijgen. Ik ving onder andere nog een mooie schubkarper van 36 pond! Ruud ving deze sessie nog een mooie schub van 30 pond! Kortom…ondanks het wier (wat ons en de andere vissers op Heron geen groot probleem gaf ) hebben we een leuke sessie gehad en ik keer spoedig nog eens terug naar dit geweldige complex! Voor up to date info over het complex verwijs ik iedereen graag naar Jeroen Flokstra van Karpervijver.nl

Mijn complimenten aan S�bastien d’Ophove en zijn staf van Abbey Lakes die het vissen op dit complex zo goed mogelijk maakt!