Vaumigny 2010

Vroeg vertrekken was het motto (geheel tegen mijn natuur in…) Dus omstreeks 04.00 uur de auto in en vertrekken richting Chateaudun. Ik was zo moe dat ik voorstelde aan Ruud om een kort hazenslaapje te doen (we zaten toen bij Rotterdam…) Nadat we wakker schoten van de kou was het ineens licht! Dik een uur liggen slapen ..pffff…Niet getreurd even snel wat lectuur kopen (de Playboy en dergelijke) een kop koffie en wegwezen richting Frankrijk. Nadat we in de stapte om onze route door te zetten kwamen we erachter (uiteraard net toen we de grote weg opreden dat ik mijn literatuur had laten liggen….weg 15 euro…Ik besloot om bij het volgende tankstation mijn verlies te nemen en gewoon de interessante bladen wederom te kopen…eenmaal in frankrijk aangekomen op de Peage viel mijn gaspedaal dood onder mijn voet….gaskabel gebroken! Ik zal je de details besparen, maar geen autopapieren bij je en geen paspoort is een beetje dom….Na anderhalf uur vervolgde we onze weg . De Franse ANWB heeft ons goed geholpen tegen een mooi tarief van 153 euro (inclusief fooi…)

 

Eenmaal aangekomen snel de hengels klaar maken en beginnen maar…ik had alle drie mijn hengels gereed staan om uit te varen met PVA zakje en al…waren  het niet dat de hond van de buren vol tegen mijn rodpod aan sprong en alle drie mijn hengels en Delkims het water in duwde….kon ik weer helemaal opnieuw beginnen….en het werd kouder en kouder…Eenmaal alles geregeld snel de tent in en even onder mijn slaapzak warm worden…door de kou vielen we beide als een blok in slaap en werden omstreeks 09.00 uur wakker…toen we uit de tent kwamen dachten we beide dat we nog droomde…|Het hele water was bevroren!! Dit had ik nog nooit meegemaakt. We konden twee dignen doen…of direct naar huis of even gaan ontbijten in het dorp en dan terugkeren om te kijken of het water gesmolten was…we kozen voor het laatste en bij terugkomst was inderdaad onze hoek weer ontdooid…Ruud kreeg zowaar nog twee runs die hij beide verzilverde (beide vissen ergens in de 20 pond). Daarna complete radiostilte.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik blankte op Vaumigny. Ik heb geen beet niets gehad en na drie dagen gingen we terug naar Nederland . We waren duidelijk een weekje of twee te vroeg geweest…beetje dom…;-)

Ruud met zijn vangsten..22 en 24 pond