Vaumigny 2008

Het was 19 maart en vriezend koud! Ik heb het in mijn hele viscarriére nog nooit zo koud gehad als deze sessie! Wij (Leon Bosveld de bekende bouwer van de PowerCatcher baitboat die mij deze sessie vergezelde) werden gegeseld door hagelbuien, ijsregen, sneeuw, harde wind en slagregen met af en toe een glimp(je) van de zon. Ik moet er gelijk bij zeggen dat de vangsten veel (zo niet alles) goed maakte. We hielden ‘s-nachts de hengels binnenboord. Vanaf 20.00 uur (!) was het verboden om nog buiten je tent te gaan…Gewoon kachel aan in je tent en diep onder je slaapzak duiken! De volgende ochtend om 10.00 uur was het weer even ietsje rustiger geworden en konden de hengels (2 de man) uitgevaren worden. Binnen een uur had ik al 2 runs en een steur van 21 kilo en een karper van 15 kilo op de mat liggen!

 

Leon bleef niet achter en ving eerst een 19 kilo steur (zijn eerste uit zijn visleven!) en kort daarna een 16 kilo karper. In de middag sneuvelde zijn nieuwe persoonlijke record! Het stond op 19 kilo….en nu is hij lid geworden van de bekende club van 20 kilo+ karpers. Na 8 uurtjes te hebben gevist moesten we min of meer de strijd weer staken…Onze kleding (plus reserve) was ondertussen door en door nat geworden. Om 20.00 uur de hengels er weer uit en snel de tent in om een filmpje op te zetten.

De volgende ochtend schreeuwde mijn Delkim om 10.00 uur alweer om hulp…De tijd was aangebroken om mijn steur record te verbreken! Met een Mainline boilie (20 mm tuna) en een strijd van 30 minuten kwam er een 25 kilo steur naar binnen zetten! Alsof dat nog niet genoeg was in deze sessie…kort hierop om 11.00uur was mijn volgende run weer raak met een nieuw Vaumigny record karper ! Precies 22,5 kilo betekende voor Vaumigny een nieuw record. De enorme dikzak (echt groot was deze vis niet) zou in de maanden september/oktober n.a.w. de 25 kilo grens wel passeren.

De totale sessie was geweldig….26 vissen waarvan 14 steuren en 12 karpers. Van de 12 karpers zaten er 10 boven de 30 pond grens! En dit alles binnen 16 uur met 2 hengels de man…ik heb wel eens minder meegemaakt…;-)