Vaumigny IV 2008

Officieel Frans Record Diamantsteur oktober 2008!

Een bizarre sessie om nooit meer te vergeten! Een verbreking van het Franse record diamantsteur. Het stond op 37,5 kg en wordt nu officieel geclaimd door Frank Renard (de eigenaar van Vaumigny) op 39,5 kg. Gewogen door onafhankelijk persoon met een geijkte weegschaal. Het gevecht met deze steur duurde ruim een uur na de run. Het begon allemaal op stek 1 en ik eindigde met boot (die ruim 25 minuten werd voorgetrokken door de steur!) op stek 7!

Voor deze sessie had ik Eric Krullaards uitgenodigd om mij te vergezellen. Dit zou ook een trip voor hem worden om nooit meer te vergeten… Eric is nog geen doorgewinterde karpervisser maar wel o zo leergierig en enthousiast. Ik vertelde Eric onderweg naar Vaumigny dat er voor mij maar 1 vis is waar ik echt voor wil gaan en dat is een diamantsteur…ik zit namelijk al 5 jaar achter zo’n vis aan sinds ik er eentje verspeelde enige jaren geleden. Eric mocht wat mij betrof alles vangen …nou ja…bijna alles….

De sessie begon goed! Al gelijk op de eerste dag (midden in de regen) haakte Erik zijn eerste steur en drilde deze vakkundig naar binnen! O, wat was hij trots! En terecht. Een schitterende 18 kg steur! Vlak daarna ving ik een mooie 19 kg spiegelkarper. Niet veel later deze nacht topte Eric deze spiegel met 19,2 kg (hoe durft hij…;-)

De volgende dag ging het redelijk goed…vele steuren bezochten de onthaakmat bij ons en Eric verbeterde zijn PB (personal best) al diverse malen voor wat betreft de steur). Hij tilde het naar 21 kg!


 

Eric gaf zijn ogen goed de kost…en kopieerde alles van mij…;-)

 


Toen gebeurde het wonder! Bij de aanslag wist ik het al! De steur sprong een meter uit de lucht ik herkende de diamonds direct…..Na een slopend en nat gevecht kwam de giga record diamant steur van precies 39,5 kg aan de kant…en mijn missie was geslaagd en onvergetelijk geworden!

Ik beloofde Eric dat hij verder alle hengels mocht nemen de laatste nacht, en alles was voor hem…En toen…om 02.00 uur ‘s-nachts ging er een fluittoon door de tent en Eric besloot om niet 5 jaar op een diamantsteur te wachten en haakte een 32 kg diamantsteur!!! Een zeldzaam sterke vis in je eerste echte karpersessie! Tel daar de mooie spiegel van 19,2 kg bij op en de overige 5 karpers en 3 steuren die hij nog ving en je weet wat voor “lucky guy” ik bij mij heb gehad…Morgen ga ik met hem naar het casino…..